Doua trenuri s-au ciocnit in Belgia - zeci de victime

Luni, 06 Iunie 2016, ora 07:32
3237 citiri
Doua trenuri s-au ciocnit in Belgia - zeci de victime
Foto: CodeConco

Cel putin trei persoane au murit si 40 au fost ranite in Belgia, dupa ce un tren de pasageri si unul de marfa s-au ciocnit duminica noaptea, la ora 2:00 (ora Romaniei). Bilantul victimelor este insa provizoriu.

Accidentul a avut loc pe o linie care asigura legatura intre Namur si Liege, in estul Belgiei, informeaza News.ro, citand Belga si AFP.

Trenul de calatori, in care se aflau 40 de oameni, a lovit din spate o garnitura de marfa stationata pe aceeasi cale ferata, cu o viteza "mare", a declarat Frederic Sacre, un purtator de cuvant al Infrabel, compania care administreaza reteaua ferata belgiana.

Circumstantele exacte ale accidentului urmeaza sa fie stabilite, mai ales daca trenul de pasageri a avut timp sa franeze inainte de coliziune, au precizat Infrabel si Societatea Nationala a Cailor Ferate Belgiene (SNCB) intr-un comunicat comun.

"Prioritatea este preluarea in grija a victimelor", au subliniat Infrabel si SNCB.

Colectarea de date a inceput deja, in incercarea de a intelege ce s-a intamplat.

"Trenul a prins din urma o garnitura de marfa care-l preceda pe calea ferata si a lovit-o din spate. Din cauza impactului, doua dintre cele sase vagoane au deraiat si s-au rasturnat pe sine", se precizeaza in comunicat.

Exista asigurari de viata pentru orice. Invata sa o alegi pe cea care ti se potriveste si sa te feresti!

Impactul a fost "foarte violent", potrivit Belga, care adauga ca pompieri si politisti din Liege au fost trimisi la fata locului.

In cazul mai multor calatori a fost nevoie sa se intervina cu descarcerarea.

Cotidianul local L'Avenir cita pe site un martor din tren care a descris o scena "de haos". Primele doua vagoane ale trenului au fost "distruse", a declarat el.

Potrivit ziarului, traficul se desfasura pe o singura linie, din cauza ca se fac lucrari pe respectivul tronson.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#accident tren Belgia morti, #accident tren Belgia, #trenuri ciocnit Belgia , #Belgia