Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Incendiile continua sa faca ravagii in padurea amazoniana

Luni, 26 August 2019, ora 21:54
4624 citiri
Incendiile continua sa faca ravagii in padurea amazoniana
Foto: captura video

Incendiile au continuat sa faca ravagii luni in padurea amazoniana de pe teritoriul Braziliei, in pofida desfasurarii de avioane cu apa, a pompierilor si a soldatilor pentru a lupta impotriva flacarilor uriase, relateaza AFP.

Orasul Porto Velho, in statul Rondonia (nord-vest), unde doua avioane Hercules C-130 au aruncat de duminica zeci de mii de litri de apa pentru a stinge flacarile, a ramas acoperit de nori mari de fum.

In plus fata de aceste doua aeronave ale fortelor aeriene, zeci de pompieri au fost trimisi duminica pentru a opri extinderea incendiilor. De asemenea, Brazilia a acceptat ajutorul Israelului, care s-a oferit sa trimita un avion.

Ministrul Justitiei si Securitatii Publice, Sergio Moro, a dat de asemenea unda verde desfasurarii de politisti pentru a face fata distrugerii ilegale a padurilor din Amazonia.

Institutul National de Cercetari Spatiale (INPE) a identificat 1.133 de noi incendii sambata si duminica.

Pana in prezent, sapte state braziliene, intre care si Rondonia, au apelat la armata. Circa 43.000 de militari sunt disponibili pentru a lupta impotriva incendiilor, a declarat ministrul Apararii, Fernando Azevedo e Silva.

Numarul soldatilor trimisi pentru a lupta impotriva incendiilor si modul lor de actiune au ramas pentru moment neclare.

Suprafete intinse din regiunea amazoniana au fost devastate de cele mai grave incendii din ultimii ani.

Conform ultimelor cifre oficiale, 80.626 de incendii au fost inregistrate in Brazilia in acest an, cel mai mare numar din 2013, dintre care mai mult de jumatate in regiunea amazoniana.

Lumea e cu ochii pe Brazilia, dar si in Bolivia e dezastru: Poate dura pana la 200 de ani pana la vindecarea padurilor!

Mii de incendii devasteaza padurea amazoniana: 7,4 milioane de kilometri patrati sunt afectati (Video)

Sub presiunea internationala, presedintele Brazilei autorizeaza armata sa stinga incendiile devastatoare din padurea amazoniana

Papa Francisc, mesaj despre incendiile din padurea din Amazon

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#incendii Brazilia padure Amazon , #Brazilia
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
jos padurea amazoniana ! planeta nu are nevoie de paduri !