Canada impune sanctiuni Rusiei si trimite avioane de lupta in Romania

Autor: Ana Ilie
Marti, 29 Aprilie 2014, ora 19:44
8704 citiri
Canada impune sanctiuni Rusiei si trimite avioane de lupta in Romania

Canada a facut publice numele a doua banci ruse si a noua persoane supuse sanctiunilor si interdictiilor de calatorie, dupa ce SUA au anuntat ca impun un nou val de sanctiuni Rusiei, in legatura cu criza din Crimeea. In plus, sase avioane de lupta CF-18 pe care Canada le trimite in cadrul operatiunilor NATO din estul Europei vor stationa in Romania.

Canada impune sanctiuni bancilor ExpoBank si RosEnergoBank, scrie CBC.

Cele noua persoane vizate de sanctiuni sunt: Viaceslav Volodin, prim-vicepresedinte al Administratiei Prezidentiale; Dmitri Kozak, presedinte al Administratiei Prezidentiale, vicepremier si sef al economiei din Crimeea; Aleksei Puskov, presedinte al Comitetului de Relatii Internationale din Duma; Alexander Mihailovici Babakov, presedinte al Comisiei parlamentare privind dezvoltarea complexului militar industrial al Federatiei Ruse; Oleg Evghenievici Belaventev, trimis prezidential in Crimeea; Evgheni Alexevevici Morov, director al Serviciului Federal de Protectie; Vladimir Volfovici Jirinovski, lider al partidului Liberal Democratic, si fratii Rotenberg, Arkadi si Boris, oameni de afaceri.

"Guvernul nostru a fost foarte limpede: orice intimidare sau actiuni de destabilizare a Guvernului Ucrainei vor avea consecinte", a spus premierul Stephen Harper.

"Ocupatia ilegala a Ucrainei continua si agresiunea militara a Rusiei persista. Pana cand Rusia nu demonstreaza respectul fata de suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, Canada va continua sa lucreze cu aliatii sai pentru a aplica presini ce vor izola si mai mult Rusia, din punct de vedere economic si politic", a mai spus acesta.

Guvernul canadian a mai anuntat ca sase avioane de lupta CF-18 pe care Canada le trimite in cadrul operatiunilor NATO din estul Europei vor fi stationate in Romania.

Criza din Ucraina: Rusia ameninta cu un raspuns "dureros" fata de noile sanctiuni impuse de SUA

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a declarat luni ca Washingtonul va lua noi masuri impotriva membrilor cercului de apropiati ai lui Putin, "ca raspuns la interventia continua si ilegala in Ucraina si a actelor de provocare care submineaza democratia in Ucraina" si integritatea teritoriala a acesteia.

Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat luni, in cursul unei vizite in Filipine, ca va fi aplicat un nou set de sanctiuni impotriva unor oficiali de la Kremlin si a unor companii rusesti, si de asemenea, ca exporturile de inalta tehnologie militara catre Rusia vor fi oprite.

Actiunile SUA vin in contextul in care situatia din Ucraina nu se calmeaza, sepratististii prorusi si-au intarit pozitiile si au ocupat cladiri administrative dintr-un alt oras din est iar primarul din Donetk a fost impuscat luni in spate in timp ce se se plimba cu bicicleta.

In plus, noi informatii au aparut luni privind masari de trupe rusesti la granita cu Ucraina, care desfasoara "exercitii militare" la doar un kilometru de frontiera ucraineana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Canada sanctiuni Rusia Ucraina, #Rusia sanctiuni Ucraina , #Canada