Canada, ingrijorata de valul de imigranti rromi

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 20:15
4799 citiri
Canada, ingrijorata de valul de imigranti rromi
Foto: Smile FM

Un raport al Agentiei de Servicii Frontaliere a Canadei ii prezinta pe imigrantii rromi drept "un factor de risc" care "submineaza sistemul de imigratie canadian".

Agentia de Servicii Frontaliere a Canadei se declara ingrijorata de rata ridicata a criminalitatii in ranadul imigrantilor rromi, scrie La Presse.

Din noiembrie 2012 si pana acum, numarul rromilor care au trecut granita Canadei cerand azil a crescut simtitor. Majoritatea rromilor sustin ca sunt victime ale persecutiei dar adesea ei se asociaza retelelor de contrabanda si altor grupari infractionale, se arata in raport.

"Imigrantii ilegali rromi cauta sa ramana mai mult in Canada ocolind pe cat se poate procesul de imigrare legala pentru a accesa programele generoase pentru refugiati, servicii sociale si de sanatate. Aceste practici ilicite submineaza nu numai sistemul de imigratie canadian ci si siguranta populatiei ca urmare a activitatilor infractionale in care se angajeaza acesti imigranti, odata ce ajung in Canada", se arata in raport.

Potrivit cifrelor obtinute in 2011, un rrom imigrant din trei este acuzat de o infractiune. Cei mai multi dintre cei arestati au apelat la infractiuni pentru castigul personal sau pentru a-si plati datoriile fata de cei care i-au ajutat sa ajunga ilegal in Canada, explica autorii raportului.

"Incepand cu anul 1988, s-a inregistrat o evolutie a activitatilor infractionale desfasurate de rromi de origine romana din Canada. Desi ei erau initial specializati in furt si frauda acum se angajeaza in mai multe tipuri de infractiuni, cum ar fi traficul de droguri sau cel de persoane", se mai arata in raport.

Autorii documentului identifica drept cauza a acestei migratii in masa esecul Europei de a-i integra pe rromi.

In timp ce autoritatile canadiene se arata ingrijorate de prezenta imigrantilor rromi, organizatiile pentru integrare sustin ca raportul agentiei este nedrept.

"Multi rromi vin aici pentru a gasi un loc de munca cinstit si pentru a-si sprijini familiile din punct de vedere financiar. Speram ca urmatorul raport sa nu ii mai prezinte pe rromi drept traficanti ilegali si criminali, ci drept fiinte umane care incearca sa fuga de persecutie", a declarat Dafina Savic, CEO al organizatiei Romanipe.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#rromi imigranti Canada, #Canada ingrijorata imigranti rromi, #rromi infractiuni Canada , #Canada