Ziare.com

Hartuiala pe Internet a facut-o sa se sinucida

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 08:18

   

Hartuiala pe Internet a facut-o sa se sinucida
Sinuciderea unei adolescente in varsta de 17 ani, din Canada, a sensibilizat populatia, dar si autoritatile, in ceea ce priveste pericolele hartuirii pe Internet.

Violata in grup, la 15 ani, dupa o petrecere stropita cu mult alcool, tanara a devenit tinta batjocurii colegilor sai, pe baza unei fotografii surprinse in momentele respective, care circula pe retelele de socializare.

Drama tinerei fete, care a murit duminica la un spital din Halifax, Canada, a inceput in anul 2011. Potrivit declaratiilor mamei sale, aceasta, aflata in stare grava de ebrietate, aproape inconstienta, dupa o petrecere, a fost victima unui viol colectiv, potrivit 7sur7.be.

"In timp ce unul dintre baieti intretinea relatii sexuale cu ea, un altul a facut o poza", a povestit mama fetei. Fotografia respectiva a fost trimisa intre colegii sai de liceu, iar apoi a ajuns pe retele de socializare, fata devenind in scurt timp tinta glumelor proaste si a batjocurii.

Atunci cand mama sa a aflat, familia fetei a apelat la politie, pentru ca tinerii respectivi sa fie pedepsiti. Insa in timpul anchetei care a durat aproape un an, nu s-au putut strange suficiente probe pentru a-i inculpa pe responsabili, a declarat un purtator de cuvant al politiei, dupa sinuciderea adolescentei Rehtaeh Parsons.

Familia fetei a fost informata ca fotografia facuta nu reprezinta in sine un delict. Pentru a pune capat bataii de joc la care era supusa fata la scoala, parintii sai au decis sa se mute intr-o alta zona, iar fata a mers la un alt liceu. Insa jignirile si propunerile indecente nu s-au oprit, deoarece fotografia circula in continuare pe Internet.

Ca urmare a acestei situatii, Rehtaeh Parsons si-a pus capat zilelor. Sensibilizati, oamenii au semnat o petitie prin care au cerut o investigatie oficiala, iar ministrul Justitiei din Canada a cerut sa se faca lumina in ceea ce priveste motivele pentru care fata s-a sinucis.

Acest caz dovedeste ca puterea pe care o confera Internetul oricarei persoane ce doreste sa difuzeze un mesaj poate deveni distrugatoare. De aceea, in Canada s-a relansat o dezbatere in ceea ce priveste libertatea de exprimare, care poate intra in conflict cu legea destinata protejarii vietii private si a impiedicarii hartuirii.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1467 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor