Mama atacatorului din Canada: Plang pentru victime, nu pentru fiul meu

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 19:18
7533 citiri
Mama atacatorului din Canada: Plang pentru victime, nu pentru fiul meu
Foto: BBC

Mama atacatorului din Canada, care a ucis un soldat si a murit intr-un schimb de focuri cu politistii in interiorul Parlamentului din Ottawa, a spus ca plange pentru victime, nu pentru fiul sau.

Intr-un scurt interviu telefonic acordat Associated Press, Susan Bibeau a declarat, printre lacrimi, ca nu stie ce sa le spuna celor raniti in atacul pus la cale de fiul sau, identificat in persoana lui Michael Zehaf-Bibeau.

"Poti explica vreodata asa ceva? Ne pare rau", a precizat ea, adaugand ca este devastata din cauza victimelor fiului sau in varsta de 32 de ani, pe care premierul canadian l-a numit "terorist".

Panica in Parlamentul canadian: Zeci de focuri de arma, doi morti

"Daca plang, plang pentru oameni, nu pentru fiul meu", a spus ea incercand sa isi opreasca lacrimile.

Inainte de a sta de vorba cu jurnalistii, Susan Bibeau si sotul sau au trimis un e-mail agentiei de stiri, in care si-au exprimat oroarea si tristetea pentru cele intamplate.

"Sunt furioasa pe fiul meu", a precizat femeia in scrisoare, explicand ca tanarul parea pierdut, parea ca "nu se potriveste in decor". "Eu, mama lui, am vorbit cu el saptamana trecuta in timpul pranzului, nu-l mai vazusem de cinci ani inainte de asta, asa ca am foarte putine informatii de oferit", a continuat mama atacatorului.

Canada in stare de soc

Atacul de miercuri din capitala Canadei, in urma caruia un soldat a fost ucis si atacatorul a murit abia dupa un schimb de focuri cu politistii in interiorul cladirii Parlamentului, a zguduit societatea canadiana si a provocat intarirea securitatii in bazele militare, institutii si alte obiective strategice.

Atac armat in Parlamentul din Ottawa: Toata Canada, in soc

Un martor a vazut felul in care a fost ucis soldatul canadian care pazea monumentul national dedicat eroilor de razboi in Ottawa, miercuri dimineata. Atacatorul, imbracat in negru, l-a impuscat pe soldat, "dupa care si-a ridicat bratele intr-un gest de triumf si apoi a fugit spre Parlament", scrie Boston Herald.

Schimbul de focuri ce a avut loc in Legislativ a provocat panica in cladire si pe strazi. Parlamentarii, care se intalneau in sedinte de grup la acea ora, scriau pe Twitter ca sunt incuiati in birourile lor, in siguranta, si asteapta fortele de securitate pentru a iesi.

Teroare in Canada: Impuscaturi in Parlament, morti si oras blocat. Atacatorii ar fi purtat haine islamice - surse (Galerie foto&Video)

La spitalul din Ottawa au fost primite doua persoane ranite in incident, ambele in stare stabila. Politia din Ottawa a avertizat cetatenii sa stea departe de ferestre si acoperisuri si securitatea in intreaga tara a fost sporita in urma atacului.

Premierul canadian Stephen Harper a aratat ca tara sa "nu va fi niciodata intimidata" de terorism si isi va "dubla eforturile" de lupta cu gruparile teroriste. Presa canadiana specula, miercuri, ca atacatorii ar fi fost imbracati in haine islamice, insa informatia nu a fost confirmata.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#mama atacator Canada, #atac Parlament Canada, #Parlament Canada morti , #Canada