Primarul din Toronto isi suspenda campania electorala si merge la dezintoxicare

Joi, 01 Mai 2014, ora 19:43
2186 citiri
Primarul din Toronto isi suspenda campania electorala si merge la dezintoxicare
Foto: thestar.com

Rob Ford, primarul orasului canadian Toronto, a anuntat ca ia o pauza in plina campanie pentru realegerea sa si merge la dezintoxicare. Anuntul a fost facut la cateva ore dupa ce un ziar local a sustinut ca detine imagini cu el in timp ce fuma cocaina.

"Nu este usor sa fii vulnerabil. Este unul dintre cele mai dificile momente din viata mea. Am o problema cu alcoolul si cu deciziile pe care le-am luat cand am fost sub influenta lui. Ma lupt cu asta de ceva timp", a aratat, miercuri, Rob Ford, intr-o declaratie de presa, informeaza CNN.

Doi reporteri de la "Globe and Mail" au vazut imaginile in care Ford apare, in locuinta surorii sale, in timp ce trage dintr-o pipa o substanta care nu a putut fi confirmata ca ar fi cocaina. Insa videoul face parte dintr-un pachet cu trei filme ce il incrimineaza pe primar, sustin jurnalistii.

La scurt timp, acesta a anuntat ca ia o pauza pentru a cauta ajutor. "Astazi, dupa ce m-am gandit un timp la binele meu si la modul in care ii pot servi pe cetatenii din Toronto, dar si la interesul familiei mele, am decis sa ies din campanie si sa renunt la indatoririle mele de primar pentru a cauta imediat ajutor", a declarat el.

Avocatul lui Rob Ford a anuntat ca pauza incepe "imediat". Totodata, acesta a pus la indoiala autenticitatea imaginilor si a sustinut ca este greu de demonstrat ca primarul chiar priza cocaina.

"Daca indivizii din imagini sustin ca sunt dealeri de droguri si ca sunt si bani la mijloc, atunci e clar ca ei pot spune orice pentru a obtine un castig de la cei dispusi sa plateasca", a mai declarat el.

Rob Ford a intrat in dizgratia publica in mai 2013, cand un video filmat cu telefonul mobil cu mai multe luni inainte il prezenta in timp ce priza cocaina. In ciuda presiunii publice intense, primarul a negat vehement acuzatiile de consum ilicit de droguri. In noiembrie, consiliul local i-a luat o buna parte din atributiile de primar. Cu toate astea, Ford a refuzat sa demisioneze sau sa se interneze intr-un centru de reabilitare, declarand in schimb razboi consiliului local al orasului Toronto.

In luna ianuarie el a admis ca are probleme dupa ce un video a fost postat pe o retea de socializare aratandu-l vorbind incoerent despre seful politiei locale, intr-un restaurant fast-food.

Ford a sustinut atunci ca trasese la masea, dar a dezmintit categoric ca ar lua droguri.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#primar Canada droguri, #Rob Ford primar Canada , #Canada