Un igienist dentar de origine romana din Canada si-a pierdut licenta pentru ca si-a tratat sotia

Sambata, 05 Octombrie 2019, ora 19:40
8307 citiri
Un igienist dentar de origine romana din Canada si-a pierdut licenta pentru ca si-a tratat sotia
Foto: Arhiva Pixabay.com

Un igienist dentar de origine romana din Ontario, Canada, si-a pierdut pentru o perioada de cinci ani licenta, fiind acuzat de "abuz sexual" pentru ca si-a tratat sotia, incalcand astfel o lege care nu permite relatiile amoroase dintre personalul medical si pacienti, potrivit presei canadiene.

In anul 2014, arata evidenta instantelor, Alexandru Tanase si pacienta sa s-au implicat in mod romantic, iar el a incetat sa o trateze din cauza interdictiei relatiilor amoroase dintre profesionistii din domeniul sanatatii si pacientii lor.

Dar in timp ce lucra la o clinica din Guelph, Ontario, un coleg i-a spus lui Tanase ca igienistii dentari au voie sa-si trateze sotiile. De fapt, colegiul medicilor a aprobat o exceptie in cazul tratarii sotilor in septembrie 2015, dar legiuitorul nu a adoptat niciodata regula - asa cum s-a intamplat in cazul medicilor stomatologi.

Bazat pe intelegerea sa eronata a legii, Tanase a inceput din nou sa-si trateze logodnica si a continuat acest lucru dupa ce s-au casatorit la inceputul anului 2016.

Comitetul de disciplina a decis ca nu are de ales decat sa constate ca Tanase a incalcat interdictia relatiilor sexuale cu un pacient - chiar daca pacientul era sotul sau si sexul consimtit - si, prin urmare, este supus revocarii obligatorii a licentei pentru o perioada de 5 ani.

Tribunalul din Ontario a mentinut pedeapsa "aspra" pentru Alexandru Tanase chiar daca autoritatile de reglementare au propus sa permita igienistilor sa-si trateze sotii, asa cum o pot face medicii stomatologi.

"Nu exista niciun alt caz de igienist dentar nicaieri in Canada care sa fi fost gasit vinovat de abuz sexual pentru ca si-a tratat sotia. Este intr-adevar nefericit faptul ca (comisia de disciplina) a ales sa continue cu plangerea", se precizeaza in decizia instantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#igienist dentar roman licenta Canada , #Canada
Comentarii