Violente in Canada: Crime multiple in Edmonton, focuri trase catre politisti in Toronto

Miercuri, 31 Decembrie 2014, ora 07:07
4703 citiri
Violente in Canada: Crime multiple in Edmonton, focuri trase catre politisti in Toronto
Foto: Canada.com

Noua persoane au fost gasite moarte in orasul Edmonton, din vestul Canadei, in timp ce in Toronto s-au raportat focuri de arma trase inspre politisti.

Sapte adulti si doi copii au fost gasiti morti in Edmonton, din provincia Alberta, al cincilea oras ca marime al tarii, in ceea ce politistii au numit "o crima in masa fara sens", potrivit BBC.

Unul dintre cei morti se pare ca s-ar fi sinucis, iar toate decesele sunt considerate violenta domestica, astfel ca politistii nu mai cauta alti suspecti.

Cele noua cadavre au fost gasite in trei locuri din oras. Intai, politistii au descoperit corpul unei femei intr-o casa din sudul orasului, luni seara, la ora 18.00 (marti dimineata, ora 3.00, ora Romaniei - n.red.).

La miezul noptii, au primit informatii cu privire la descoperirea altor sapte cadavre - trei femei, doi barbati si doi copii.

Teroare in Canada: Impuscaturi in Parlament, morti si oras blocat. Atacatorii ar fi purtat haine islamice - surse (Galerie foto&Video)

Ulterior, marti dimineata, au gasit un al noualea cadavru - un barbat care s-ar fi sinucis intr-un restaurant dintr-o suburbie aflata la circa 40 de kilometri nord-est de centrul orasului, despre care se crede ca suferea de depresie.

Autoritatile au transmis ca toate cele trei incidente reprezinta violenta domestica si nu asasinate si ca toate victimele au fost impuscate cu acelasi pistol de 9 mm, care fusese furat, astfel ca barbatul sinucis este banuit ca ar fi autorul crimelor, considerate "planuite si deliberate".

Acesta este cel mai grav incident de acest fel din Edmonton, din anul 1956, cand 6 persoane au fost ucise.

Un musulman canadian a accidentat doi soldati si a atacat politistii la Montreal

Intr-un incident separat, politia din Toronto face investigatii dupa ce s-au tras focuri de arma asupra unor ofiteri de politie, marti seara, in jurul orei locale 21.30 (miercuri dimineata, ora 4.30, ora Romaniei - n.red.), intr-o zona centrala a orasului, informeaza CBC News.

Nu s-au inregistrat victime, fortele de ordine fiind in cautarea a doi sau trei suspecti care sunt considerati inarmati si periculosi. A fost chemat si un elicopter in ajutor, pentru gasirea atacatorilor.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#crime Edmonton, #morti Edmonton, #impuscaturi Toronto, #impuscaturi Canada , #Canada