A murit una dintre cele mai cunoscute jurnaliste acreditate la Casa Alba

Duminica, 21 Iulie 2013, ora 20:59
3205 citiri
A murit una dintre cele mai cunoscute jurnaliste acreditate la Casa Alba
Foto: The Guardian

Jurnalista Helen Thomas, pe sub penita careia "au trecut" nu mai putin de zece presedinti americani, a murit, sambata, in apartamentul sau. Femeia avea 92 de ani.

Helen Thomas a fost internata de mai multe ori in spital in ultimele luni, iar joi fusese din nou lasata sa revina in apartamentul sau din Washington.

Helen Thomas este cunoscuta ca fiind una dintre pionierele jurnalismului practicat de femei precum si una dintre cele mai incisive jurnaliste de la Casa Alba, scrie The Guardian. Si-a inceput cariera in 1943 si s-a retras in 2010. Unul dintre purtatorii cuvant de la Casa Alba chiar a descris-o, la un moment dat, pe Helen ca fiind o ziarista care pune intrebari aproape de limita torturii.

Ea a fost si prima femeie care a devenit membru al corpului de presa al Casei Albe, in 1960, anul in care John F. Kennedy a fost ales presedinte.

Cariera lui Helen Thomas s-a incheiat in 2010, atunci cand a declarat ca "evreii ar trebui sa iasa din Palestina si sa se duca acasa in Germania, Polonia sau Statele Unite". Remarca sa a adus un val de critici, asa ca jurnalista, dupa ce a prezentat scuzele de rigoare, a decis sa se retraga din presa centrala.

Helen Thomas a fost de asemenea cunoscuta ca fiind cea care adesea incheia conferintele de presa cu "Multumim, domnule Presedinte". Mai mult, ea a fost mereu asezata in primul rand la conferintele de presa realizate zilnic de Casa Alba.

In timpul administratiei Bush, Thomas a fost marginalizata dupa ce, in repetate randuri, a criticat Administratia Prezidentala. La un moment dat, chiar i-a spus presedintelui George W. Bush ca este cel mai rau presedinte din istorie.

Helen Thomas s-a nascut in 1920, in Kentucky, intr-o familie de imigranti libanezi. Ea a dorit sa fie jurnalista inca din studentie, cand a colaborat la ziarul scolii la care invata. A inceput sa lucreze ca redactor la un mic ziar din Washington, dupa care a inceput sa colaboreze cu agentia de presa United Press (UPI), moment in care a inceput sa relateze despre campania prezidentiala a lui John F Kennedy. A lucrat pentru UPI timp de 57 de ani, pana in 2000. La varsta de 79 de ani, Helen Thomas a fost angajata de compania de publishing Hearst Corp.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Helen Thomas murit jurnalista casa alba, #Helen Thomas longeviva murit jurnalista femeie , #Casa Alba