Acuzatii de agresiune sexuala la Secret Service: Un oficial de rang inalt a fost suspendat

Joi, 09 Aprilie 2015, ora 09:10
2214 citiri
Acuzatii de agresiune sexuala la Secret Service: Un oficial de rang inalt a fost suspendat
Foto: Twitter/@SecretService

Secret Service a suspendat un oficial de rang inalt dupa ce o angajata l-a acuzat ca a agresat-o sexual saptamana trecuta, in afara programului, la sediul agentiei, a anuntat miercuri unitatea de elita insarcinata cu protectia presedintelui american.

Unitatea care ancheteaza infractiuni de natura sexuala in cadrul Politiei din DC si un inspector general guvernamental investigheaza acuzatiile formulate de agenta, potrivit carora Xavier Morales, un manager din cadrul Diviziei de Securitate, i-a facut avansuri sexuale nedorite in noaptea de 31 martie, dupa ce s-au intors de la o petrecere care a avut loc intr-un restaurant din centrul orasului, afirma doi oficiali din cadrul politiei, la curent cu ancheta, relateaza Washington Post (WP) online.

Femeia le-a spus anchetatorilor din cadrul politiei si agentiei ca Morales, seful ei, i-a spus in timpul petrecerii, la Capitol City Brewing Company, ca este indragostit de ea si ar vrea sa faca sex, afirma doua surse la curent cu declaratiile ei.

Ulterior, la cartierul general, acuza ea, Morales a incercat sa o sarute si a tinut-o de maini cand ea a incercat sa opuna rezistenta, potrivit celor doua surse la curent cu plangerea.

Femeia afirma ca a opus rezistenta pana cand Morales a renuntat.

Morales, prin intermediul unui purtator de cuvant al agentiei, a refuzat sa comenteze.

Secret Service l-a suspendat administrativ, pe o perioada nedeterminata, pe Morales, la sfarsitul saptamanii trecute si i-a inscris numele pe o lista care interzice accesul in sediu, a anuntat un oficial din cadrul agentiei. Aceasta i-a luat, de asemenea, pistolul si legitimatia, dupa ce anchetatori interni au lansat o revizuire preliminara a plangerii si au efectuat "interviuri ulterioare concordante", joi dupa-amiaza, a declarat purtatorul de cuvant Brian Leary.

"Secret Service este o agentie care le cere angajatilor sai sa se comporte la cel mai inalt nivel de integritate. Aceste acuzatii sunt tulburatoare", a declarat directorul Joseph P. Clancy, citat intr-un comunicat. "Orice amenintari sau violenta care ne pun in pericol angajatii la locul de munca sunt inacceptabile si nu vor fi tolerate", a adaugat el.

Doi agenti Secret Service au intrat cu masina intr-o bariera de la Casa Alba

Este vorba despre al doilea incident de conduita ilegala la locul de munca, in decurs de o luna, care afecteaza Secret Service. Administratia Obama ancheteaza un incident in urma caruia doi agenti de rang inalt care se intorceau de la o petrecere au intrat, cu o masina de serviciu, in perimetrul unei investigatii in desfasurare la Casa Alba, pe 4 martie.

Cad capetele la Secret Service, dupa mai multe incidente in securitatea lui Obama

Morales, in varsta de 48 de ani, face parte dintr-un grup de oficiali pe care Clancy i-a promovat cand a preluat, in octombrie, functia de director interimar, in urma unei serii de incidente care au determinat Congresul si administratia sa ceara o noua conducere si reformarrea Secret Service.

Petrecerea de la 31 martie marca desemnarea lui Morales ca sef al Biroului Secret Service de teren din Louisville, un post pe care urma sa-l preia saptamana aceasta. Morales era, anul trecut, presedintele Asociatiei ofiterilor superiori hispanici din politia americana.

El este casatorit cu o agenta speciala, promovata recent in postul de director adjunct pentru Afaceri Guvernamentale la cartierul general al agentiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#agresiune sexuala Secret Service, #abuz sexual Secret Service , #Casa Alba