America, in Evul Mediu: Sant cu apa la Casa Alba?

Autor: Ana Ilie
Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 09:31
6520 citiri
America, in Evul Mediu: Sant cu apa la Casa Alba?
Foto: Popular Resistance

Seria de incidente de securitate de la Casa Alba, din ultimele saptamani, s-a lasat cu intrebari dificile in Congresul SUA pentru directorul in exercitiu al Secrete Service.

Directorul Joseph Clancy a fost audiat de Comitetul Judiciar al Camerei Reprezentantilor cu privire la incidentul in care un barbat a reusit sa sara gardul Casei Albe si sa ajunga pana in interiorul imobilului, trecand de mai multe filtre ale Secret Service, scrie NBC. Congresmenii i-au sugerat, ironic, sa sape un sant de apa in jurul Casei Albe, poate astfel va fi mai bine protejata de intrusi.

In timp ce Clancy era audiat, la Casa Alba avea loc un nou incident de securitate. New York Times relateaza ca Secret Service a arestat un barbat in fata resedintei presedintelui SUA. Barbatul avea in masina o pusca de vanatoare si munitie.

Evacuare de urgenta la Casa Alba: Un intrus a intrat in cladire

Barbatul, Renae Kapheim, de 41 de ani, s-a apropiat de agentii Sercret Service si le-a spus ca o persoana i-a transmis sa se deplaseze la Casa Alba, asa ca s-a urcat in masina si a condus pana la Washington. Agentii au sesizat ca e ceva in neregula si i-au perchezitionat masina, unde au gasit arma.

Barbatul a fost arestat si acuzat de posesia unei arme ilegale.

In tot acest timp, Joseph Clancy incerca sa explice cum vrea sa imbunatateasca moralul in agentia pe care o conduce si cum schimba procedurile, dupa seria de incidente de securitate.

"Un sant cu apa adanca de doi metri ar fi o solutie mai atragatoare si mai eficienta?", l-a intrebat democratul Steve Cohen.

"E posibil", a raspuns Clancy cu privire la tactica medievala de protejare a castelelor.

Noua bresa de securitate la Casa Alba: Intrus imobilizat de doi caini - agent secret (Video)

O sugestie inca si mai socanta a venit din partea unui republican din Texas - "Ati fi in favoarea scoaterii gardului Casei Albe si inlocuirii lui cu, eventual, un gard virtual sau electronic?", a intrebat Louie Gohmert.

Clancy nu a avut aceeasi reactie ca in cazul santului cu apa: "Reactia mea instinctiva ar fi nu, domnule. In parte si din cauza numarului de turisti care vin pe Pennsylvania Avenue pana in acea zona".

Cea mai probabila evolutie va fi, spune Clancy, inaltarea gardului deja existent n jurul Casei Albe, in urmatoarele cateva luni.

Pana atunci, insa, Secrete Service se bazeaza pe un amarat de stand de biciclete. "Avem un stand de biciclete acum acolo, stim ca nu va impiedica pe nimeni sa sara gardul, dar ne va permite sa avem ceva mai mult timp sa reactionam", a spus Clancy.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#incidente securitate Casa Alba, #Casa Alba sant apa securitate , #Casa Alba