Campanie inedita pe 100 de panouri publicitare: Mi-e rusine cu premierul meu

Sambata, 12 Ianuarie 2019, ora 14:09
7632 citiri
Campanie inedita pe 100 de panouri publicitare: Mi-e rusine cu premierul meu
Foto: Facebook / PRodukujeme

O suta de panouri publicitare cu portrete ale unor diverse persoane, cu numele acestora si inscriptia "Mi-e rusine cu premierul meu" au aparut pe strazile din Cehia. Este vorba de o initiativa publicitara prin care este criticat premierul Andrej Babis, pentru implicarea sa in cateva afaceri controversate.

Babis, in varsta de 64 de ani, a respins aceste acuzatii si a denuntat o "campanie de defaimare", potrivit AFP.

El a fost pus sub acuzare intr-un caz de deturnare de fonduri europene, datand din perioada 2007-2008. Detractorii lui ii reproseaza si conflicte de interese, dar si presupusa colaborare cu politia secreta comunista StB inainte de 1989.

"Nivelul de rusine cauzat de premier este atat de ridicat incat necesita o reactie", a declarat Jaroslav Polacek, proprietarul agentiei de publicitate PRodukujeme, organizatoare a campaniei.

Orice persoana care il critica pe Babis se poate fotografia si apoi poate aparea pe un mare panou publicitar in schimbul sumei de 175 de euro.

Este o campanie similara cu cea lansata in 2005 contra premierului social-democrat Stanislav Gross (1969-2015), care se confrunta atunci cu dezvaluiri privind originea indoielnica a banilor folositi pentru a-si cumpara apartamentul.

Polacek a condus mult timp campanii electorale ale partidului de dreapta TOP 09, foarte critic la adresa lui Babis.

In ciuda controverselor, partidul lui Babis a castigat alegerile legislative din 2017 cu 29,64% din voturi si sondajele continua sa-l dea favorit cu 30 la suta din intentiile de vot.

Premierul i-a invitat pe toti participantii la aceasta campanie la o cafea, pentru a-i convinge ca nu au de ce sa le fie rusine si ca "reprezinta bine Cehia in lumea intreaga". A fost refuzat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Andrej Babis Cehia , #Cehia