Cozi la chioscuri in Franta pentru noul numar Charlie Hebdo. Tiraj de 5 milioane

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 11:26
2382 citiri
Cozi la chioscuri in Franta pentru noul numar Charlie Hebdo. Tiraj de 5 milioane
Foto: news.com.au

Noul numar al revistei satirice franceze Charlie Hebdo se vinde ca painea calda in Paris, unde cei care au stat la cozi lungi pentru a cumpara publicatia au reusit sa epuizeze in cateva minute stocurile chioscurilor de ziare, miercuri dimineata.

In arondismentul XIX, la cativa kilometri de sediul redactiei Charlie Hebdo, macelarita in urma cu o saptamana de doi atacatori, cel putin 50 de persoane au stat la coada, miercuri, pentru a cumpara copii ale revistei, scrie The International Business Times.

Unele chioscuri de ziare din cartier au primit doar 20 pana la 250 de copii, care s-au vandut in decurs de cateva minute. Un vanzator a refuzat cam 70 de clienti dupa ce si-a epuizat stocul si multi dintre doritori fusesera deja pe la cateva alte chioscuri. Cativa norocosi care au reusit sa cumpere revista au spus ca o vor inrama.

Inainte de a ajunge la chioscuri, Charlie Hebdo a dat publicitatii caricatura de pe coperta.

Reactia musulmanilor la prima editie a Charlie Hebdo dupa masacrul de la Paris

Primul numar de dupa masacrul de miercuri are o caricatura cu Mahomed pe coperta. Pe un fond verde, sub titlul "Totul e iertat", Mahomed, cu o figura trista si o lacrima pe obraz, tine mesajul-simbol al acestor zile: "Je suis Charlie".

Atentate la Paris: Charlie Hebdo apare miercuri in 3 milioane de exemplare. Iata coperta (Foto)

Redactorul sef al revistei, Gerard Biard, a anuntat marti ca aceasta va iesi miercuri pe piata intr-un tiraj de trei milioane de exemplare. Ulterior, in urma cererii uriase, s-a anuntat ca tirajul va fi suplimentat pana la cinci milioane de exemplare.

Numarul urmator din Charlie Hebdo, distribuit intr-un milion de exemplare

Charlie Hebdo este ceruta cu insistenta si in strainatate si va fi distribuita cel putin in alte doua tari, Spania si Elvetia.

De obicei, tirajul publicatiei era de aproximativ 60.000 de numere.

Noul numar contine desene realizate de toata echipa de jurnalisti de la Charlie Hebdo, inclusiv unele facute de celebrii Charb, Cabu, Wolinski, Tignous si Honore, inainte ca acestia sa fie ucisi in atentatul care a decimat redactia publicatiei franceze.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#vanzare Charlie Hebdo, #revista Charlie Hebdo , #Charlie Hebdo
Comentarii
Poza MeAgain
MeAgain
rank 5
Tirajul ca tirajul, dar s-au vandut numa' 50 de exemplare, la