Manifestatie jihadista anti-Charlie Hebdo in Gaza

Autor: Ana Ilie
Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 21:34
1905 citiri
Manifestatie jihadista anti-Charlie Hebdo in Gaza
Foto: i24news

Aproximativ 200 de islamisti radicali au marsaluit, luni, in Gaza, unde au ars steagul Frantei si au amenintat francezii, dupa publicarea caricaturii profetului Mahomed de catre revista satirica franceza Charlie Hebdo.

"Francezi, plecati din Gaza sau va vom taia gatul", au scandat acestia in fata Centrului Cultural francez din Gaza, scrie Le Figaro.

Manifestantii abordau steagul negru al jihadistilor si purtau vesminte traditionale si barbi lungi.

O astfel de manifestare deschisa, de amploare, cu drapelul jihadist la vedere, este neobisnuita in Gaza, continua sursa citata.

Steagul Frantei, ars la manifestatiile anti-Charlie Hebdo

Protestele la adresa revistei satirice franceze Charlie Hebdo s-au desfasurat si duminica in Pakistan. Mii de oameni au iesit pe strazile principalelor orase pentru a striga impotriva publicarii unei caricaturi a profetului Mahomed chiar pe coperta.

Oamenii s-au strans la Lahore, Karachi, Islamabad, Quetta, Peshawar, Multan si multe ale orase, unde au ars fotografii ale presedintelui francez Francois Hollande si ale caricaturistilor, dar si steaguri ale Frantei.

Violente la o manifestatie anti-Charlie Hebdo: Impuscaturi si gaze lacrimogene

Vineri, politia pakistaneza a utilizat gaze lacrimogene si un tun cu apa pentru a dispersa aproximativ 200 de protestatari stransi in fata consulatului Frantei din Karachi. La demonstratia impotriva caricaturilor cu profetul Mahomed din revista satirica franceza Charlie Hebdo a fost ranit grav un fotograf AFP.

Musulmanii pakistanezi au cerut, joi, spanzurarea caricaturistilor revistei, dupa ce cel mai nou numar al publicatiei a aparut avand pe prima pagina o caricatura a profetului Mahomed.

Avertismentul Hezbollah: Noua coperta Charlie Hebdo va duce la mai mult terorism

Caricatura care i-a inflamat pe musulmani este o imagine a profetului Mohamed cu titlul "Totul este iertat". Profetul, cu o lacrima pe obraz, tine in mana sloganul-simbol al acestor zile, "Je suis Charlie".

Statul Islamic, revoltat de coperta cu Mahomed a Charlie Hebdo: Un act extrem de stupid

Numarul de saptamana trecuta al Charlie Hebdo, aparut intr-un tiraj impresionant de cinci milioane de exemplare, a iesit la o saptamana dupa ce doi militanti islamisti au decimat redactia revistei din Paris.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Gaza jihadisti Charlie Hebdo, #gaza manifestatie francezi , #Charlie Hebdo