Ce ascunde China in mii de kilometri de tuneluri secrete?

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 11:20
11230 citiri
Ce ascunde China in mii de kilometri de tuneluri secrete?
Foto: Daily Mail

Cercetatorii americani de la Universitatea Georgetown, condusi de catre experti ai Pentagonului, au studiat mai bine de trei ani documente secrete, care releva faptul ca in China exista mii de kilometri de tuneluri subterane secrete. Acestea ar adaposti 3.000 de focoase nucleare ale armatei chineze.

Un student de la Universitatea Georgetown si-a petrecut trei ani pentru a traduce documente secrete militare, care arata ca in China exista aproximativ 4.800 de kilometri de tuneluri subterane, informeaza Daily Mail.

Studiul sustine ca aceasta tara asiatica ar putea avea 3.000 de focoase nucleare, mult mai mult decat estimarile anterioare, care aratau un numar cuprins intre 80 si 400. China si-ar fi folosit mii de kilometri de tuneluri subterane, pentru a-si ascunde un arsenal de rachete nucleare.

Cercetatorii de la Universitatea Georgetown, impreuna cu un oficial de rang inalt de la Pentagon, s-au concentrat pe o retea de tuneluri sapate, in special, in provincia Sichuan. In anul 2008, mii de tehnicieni au fost trimisi in regiune, dupa ce acolo s-a produs un puternic cutremur.

Studiul are 363 de pagini si nu a fost publicat inca, dar a fost discutat in Congresul SUA. "Nu am nicio idee despre cat de multe arme nucleare are China, cu adevarat. Asta e problema cu China, nimeni nu stie, cu exceptia ei", a declarat Philip Kaber, un strateg in probleme de aparare de la Washington.

Multa vreme, China si-a pastrat in secret numarul armelor sale nucleare. Ea face parte dintre tarile care sunt recunoscute ca puteri nucleare, prin Tratatul cu privire la neproliferarea armelor nucleare.

In timp ce Rusia si Statele Unite au tratate bilaterale, in care stocuirle sunt monitorizate, China a afirmat ca nu pastreaza decat un numar extrem de mic de rachete. SUA are 5.000 de focoase nucleare, iar Rusia poseda un numar de 8.000.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#secrete militare china, #tuneluri subterane secrete china, #arme nucleare secrete china, #focoase nucleare sua rusia china , #China