Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ce popoare isi mai vand tara si cu cat. Cat dau chinezii bogati pe o cetatenie europeana

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 17:57
4913 citiri
Ce popoare isi mai vand tara si cu cat. Cat dau chinezii bogati pe o cetatenie europeana
Foto: chinadaily.com.cn

Un numar tot mai mare de straini bogati isi cumpara statutul de european pe masura ce, fortate de criza, un numar in crestere de tari vand pasapoarte contra banilor cash. Portugalia, Spania, Grecia si Cipru dau vize de sedere strainilor bogati, daca acestia cumpara proprietati de minim 250.000 de euro.

Cetatenii chinezi sunt in fruntea celor care cumpara aceste bilete de intrare in Europa, spun expertii in imigratie. Dupa ei, urmeaza cetatenii Rusiei, Emiratelor Arabe Unite si Africii de Sud, scrie CNN.

Investitorilor straini care cumpara proprietati imobiliare le este garantat dreptul de sedere si, in unele cazuri, cetatenia deplina a Uniunii Europene. Limita minima variaza de la 250.000 de euro la 500.000 de euro.

In Portugalia, dreptul de rezidenta e vandut cu 250.000 de euro, prin cumpararea unei proprietati. Dupa 5 ani, strainii pot cere drept de rezidenta permanenta, iar dupa inca un an, cetatenie UE.

Portugalia mai face comert cu vize cu cei care investesc capital sau creeaza locuri de munca in tara, un program care exista si in SUA, care are oferte pentru cei ce investesc minimum 500.000 de dolari.

Vizele spaniole si portugheze ofera detinatorilor acces liber in zona Schengen, cu exceptia Marii Britanii. Conform datelor oficiale, 330 de vize au fost tranzactionate in Portugalia in primele 12 luni ale programului, de pe urma carora au fost castigati 225 de milioane de euro. In Grecia, a fost aprobata doar o astfel de viza.

Francisco Barata Salgueiro, partener in cadrul unei firme de avocatura portugheze, spune ca in acest moment are 150 de investitori chinezi carora le acorda asistenta pentru asa numitul program 'Vizele de aur'.

Cresterea numarului de doritori se datoreaza si coborarii stachetelor. In ianuarie, numarul minim de zile cerute pentru a sta pe teritoriul statului portughez, a fost cobarat de la 5 ani la numai 35 de zile.

Salgueiro spune ca cei mai multi investitori sunt atrasi de perspectiva de a calatori liber prin Europa. "De asemenea, mentioneaza usurinta cu care isi vor putea trimite copii la studii in Europa. Doar putini vor sa se stabileasca aici", spune el.

Si Spania a lansat un astfel de program in octombrie, cu doar cateva diferente notabile. Tariful minim e 500.000 de euro, dar cei care isi doresc cetanie europeana vor gasi afacerea mai oneroasa. Ei trebuie sa stea in Spania cel putin 6 luni pe an, timp de zece ani, inainte de a se vedea cetateni europeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Europa vize sedere chinezi bogati, #Europa tranzactii cetatenii straini, #UE comert vize cetatenie chinezi , #China