Cel mai rasist anunt? Inchiriem tip alb, preferabil evreu

Vineri, 25 Mai 2012, ora 17:19
3145 citiri
Cel mai rasist anunt? Inchiriem tip alb, preferabil evreu

Prejudecatile rasiale pot lucra in avantajul barbatilor albi in China, asa cum o arata unele situatii in care companii de acolo i-au angajat pe unii dintre ei, pentru simplul merit de a avea pielea de o anumita culoare.

"In principiu, iti pui un costum, strangi niste maini si faci bani. Vei lucra in 'controlul calitatii', dar nimeni nu va face niciun control al calitatii. Te bagi?", povesteste un canadian care traia in China ce i-a oferit o companie cu capital american de acolo, conform The Atlantic.

Acesta isi continua povestirea spunand ca a acceptat aceasta slujba, platita cu 1.000 de dolari pe saptamana, plus cazare si masa in locuri de lux.

Care era rolul sau? Pur si simplu, a fi prezent acolo, pentru a le face impresie buna partenerilor chinezi, ce considera o companie ca fiind mai serioasa daca are angajati albi.

"Asa ca am devenit un fals om de afaceri in China, o activitate lucrativa pentru expatii de acolo. Un prieten american care lucreaza in industria filmului a fost platit sa reprezinte o companie canadiana si sa tina un discurs despre un viitor cu emisii scazute de carbon. Un altul a zburat la Shanghai pentru a poza intr-un cumparator de cadouri sezoniere", isi continua povestea canadianul.

"Daca esti evreu, pari mai destept

Cei de la publicatia Foreign Policy au vrut sa testeze aceasta informatie, iar unul dintre contributori a pozat intr-un alb din China interesat de acest post.

Informatia a fost confirmata intr-un mail trimis de o companie din cea mai populata tara din lume, in care se spunea ca sansele sale sunt mari daca e alb si si mai mari daca e alb si evreu, intrucat partenerii chinezi ii considera pe evrei "cei mai destepti din lume", preferandu-i absolventilor marilor universitati americane.

"Ei (patronii companiei - n.red.) cauta americani pentru a poza in asistenti in intalnirile cu potentialii investitori, in esenta a fi 'fata alba' pentru a da mai multa credibilitate proiectului

Prima cerinta e sa fii un vorbitor avansat de chineza mandarin, din moment ce toate intalnirile vor fi doar cu parteneri chinezi. De asemenea, trebuie sa fie barbati, nu femei. (...) Contactul meu e usor obsedat de evrei si crede ca sunt cei mai destepti, asa ca prefera ca persoana sa fie evreu. Daca nu gaseste un evreu, ar prefera pe cineva care a mers la o universitate faimoasa - Harvard, Yale etc", au transmis reprezentantii companiei.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#inchiriem tip alb China, #slujbe albi China, #rasism China, #locuri de munca China , #China