Ziare.com

China a descoperit urme de iod radioactiv in spanacul cultivat

de Carmen Negoescu
Joi, 07 Aprilie 2011, ora 14:27

   

China a descoperit urme de iod radioactiv in spanacul cultivat
Autoritatile chineze au descoperit urme slabe de iod radioactiv in spanacul cultivat, cantitatea depistata nereprezentand un pericol pentru sanatatea oamenilor, a anuntat Guvernul. Elementele radiocative ar putea proveni de la centrala Fukushima, din Japonia.

Ministerul chinez al Sanatatii a anuntat, miercuri seara, intr-un comunicat ca urme de iod radioactiv 131 au fost depistate la legumele cultivate in aer liber in regiunile Beijing si Tianjin (nord) si in provincia centrala Henan, noteaza Straits Times.

Precipitatiile cazute recent au determinat ca particulele radioactive din aer sa se depuna pe frunzele de spanac. Insa daca spanacul este bine spalat cu apa, substantele radioactive pot fi indepartate, au precizat reprezentantii ministerului Sanatatii.

Intre timp, zeci de scoli si gradinite din provincia Gyeonggi, din Coreea de Sud si-au inchis portile, de teama ploilor radioactive, potrivit France Press.

Autoritatile au recurs la astfel de masuri dupa ce meteorologii au anuntat ca elemente radioactive de la centrala nucleara Fukushima ar putea fi transportate de rafalele de vand din sud-est.

Potrivit biroului primului ministru, cantitatea de materiale radioactive in precipitatii este prea mica pentru a reprezenta o amenintare la adresa sanatatii cetatenilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 681 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor