China : Aproape 13.000 de copii imbolnaviti de laptele otravit

Luni, 22 Septembrie 2008, ora 08:19
1703 citiri
China : Aproape 13.000 de copii imbolnaviti de laptele otravit

Ministrul chinez al Sanatatii a anuntat, duminica, ca aproape 13.000 de copii din China au fost spitalizati din cauza laptelui praf contaminat.

Potrivit ministerului, numarul total al copiilor spitalizati se ridica la 12.892, dintre care 104 bebelusi sunt in stare grava, potrivit agentiei China Noua, informeaza AFP. Patru bebelusi au murit de la jumatatea lunii septembrie din cauza laptelui praf contaminat cu melamina, o substanta toxica folosita si la fabricarea plasticelor.

Pe de alta parte, 1.579 copii au fost externati dupa primirea ingrjirilor medicale necesare, a informat ministerul, subliniind ca spitalele din intreaga tara au primit 40.000 de pacienti. Melamina, care provoaca probleme urinare, printre care calculi renali, a fost descoperita in laptele praf, in inghetate si alte produse lactate, ceea ce a dus la retragerea masiva de pe piata a acestor produse.

Duminica, autoritatile din Hong Kong au anuntat ca o fetita de trei ani a dezvoltat calculi renali dupa ce a baut lapte importat din China, care continea melamina. Shigeru Omi, directorul pentru Pacificul de Vest din Organizatia Mondiala a Sanatatii, s-a intrebat duminica de ce acest scandal a izbucnit atat de tarziu.

"Este clar ca este vorba si despre o problema ce tine de comunicarea interna. Se pare ca unii erau deja la curent cu aceasta problema de ceva vreme si nu au impartasit informatia. Vrem ca acest lucru sa nu se repete, nu numai in privinta produselor lactate, dar cu toate produsele alimentare. Astfel de incidente trebuie impiedicate, pentru ca oamenii sa poata manca linistiti", a spus oficialul.

Afacerea laptelui contaminat a fost dezvaluita de presa de abia saptamana trecuta, cand s-au anuntat primele decese provocate de consumul de lapte praf de la grupul Sanlu, cu sediul in provincia Hebei.

Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters. Gulyas a...
Beijingul sfidează SUA. O navă care transferă arme către Rusia, găzduită de China. ”Nu vom sta cu mâinile în sân”
Beijingul sfidează SUA. O navă care transferă arme către Rusia, găzduită de China. ”Nu vom sta cu mâinile în sân”
China asigură acostarea unui cargo rusesc sancţionat de SUA, implicat în transferuri de arme nord-coreene către Rusia, potrivit unor imagini din satelit. Dovezile sunt de natură să susţină...
#China, #copii, #interna, #spital, #lapte, #contaminat , #China
Comentarii