Ziare.com

China tine secret un super avion militar

de Lucian Lumezeanu
Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 22:55

   

China tine secret un super avion militar
Mai multe imagini cu prototipul celui mai nou avion militar pe care China se pregateste sa il construiasca in secret au fost date publicitatii in urma cu cateva zile.

Fotografiile cu avionul Chendu J-20, care apartine celei de-a cincea generatii de avioane de vanatoare chinezesti, au aparut pe cateva site-uri chinezesti si au fost considerate falsuri la inceput, potrivit Defense News.

"Este o chestie reala", a spus analistul militar Richard Fisher. Imaginile arata ca avionul e unul cu doua motoare, aparatura supersonica si partea din fata adaptata pentru montarea unui radar. J-20 se aseamana cu avioanele Lockheed Martin F-22 Raptor si Sukhoi T-50.

In opinia altui analist, avionul chinezesc este peste F-22 si poate chiar rivaliza cu avionul american F-35.

Stirea vine dupa ce comandantul american din Pacific, generalul James Willard, a declarat, in urma cu cateva zile, ca in acest moment China a atins capacitatea operationata pentru o racheta balistica ce e capabila sa distruga portavioane. Aceste doua stiri intaresc ideea ca guvernul chinez face tot posibilul pentru a-si spori capacitatea militara, astfel incat sa fie capabil sa rivalizeze cu SUA in zona Asia-Pacific.

Citeste mai multe despre avion China secret avion vanatoare j 20
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3565 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook