Cumparaturi made in China: totul e de vanzare (Galerie foto)

Luni, 25 Februarie 2013, ora 13:13
7569 citiri
Cumparaturi made in China: totul e de vanzare (Galerie foto)

Daca vrei sa iesi din zona ta de confort, sari cu parasuta sau fa bungee jumping. Daca vrei sa uiti ca ai avut vreodata o zona de confort, ia-ti un bilet catre China. Vei gasi acolo cateva dintre cele mai bizare lucruri ce pot fi cumparate pe piata libera in legalitate.

Crabi vii, de la automat - Un astfel de exemplu il reprezinta crabii vii, ce pot fi cumparati de la automate. In 2010, Twin Lakes Crab Co., un furnizor de crabi ce activeaza pe aceasta piata, a decis ca marfa sa poate fi altfel pusa la dispozitia clientilor, nu doar in magazine. Asa ca a conceput niste automate de unde chinezii infometati si cu idei pentru cina sa poata cumpara crabi vii chiar de la metrou, in drum spre casa, in Nanjing.

Crabii sunt tinuti la o temperatura constanta de 5 grade Celsius, ceea ce inseamna ca sunt doar amortiti, insa in viata. Pot fi cumparati pentru echivalentul a doi dolari. Acelasi automat furnizeaza si otet de ghimbir, cu care pot fi consumati crabii, odata gatiti, conform Listverse.

JapanProbe dot com de pubjapaned

Mancare preparata si servita de roboti - De la vestitele supe cu fidea pana la puiul iute, totul pare sa aiba un gust mai bun cand este preparat de bratele metalice ale unui robot. Nu e doar un exemplu izolat, ci e vorba de trei exemple, ceea ce denota faptul ca locuitorii Chinei au inceput sa prinda gustul acestui tip de serviciu.

In 2011, inventatorul Cui Runquan a creat Chef Cui, un umanoid care prepara un fel de mancare raspandit si apreciat in China. Deja acest tip de robot este produs in masa si vandut pentru echivalentul a 2.000 - 3.000 de dolari.

Un lant de fast food-uri din Shanghai foloseste deja roboti, ca bucatari principali. Avantajul evident este eficienta: un robot nu doar ca poate spala vasele murdare, insa poate combina ingredientele, gati mancarea si pune la dispozitie comanda in numai 3 minute. Dezavantajul: inca un job care va reveni robotilor si unde oamenii nu vor mai avea loc.

La restaurantul Dalu Rebot mancarea chiar iti este adusa de un robot, ceea ce inseamna ca nici de chelneri nu va mai fi nevoie. Aici lucreaza sase roboti care deservesc cele 21 de mese din local, prin rotatie, dupa care se intorc la bucatarie unde refac stocul de tavi, curatandu-le pe cele murdare.

De ce nu si aer la conserva? Daca vrei sa stii cum e aerul in China, poti foarte bine sa iti cumperi o conserva. Iar afacerea lui Chen Guangbaio (care presupune cutii de suc ce au in interior aer) are succes, chiar daca stii ca aerul din aceasta tara e foarte poluat - fapt ce se vede si din spatiu.

Pentru o cutie cu aer intr-adevar proaspat poti alege Pristine Tibet, insa ai si alte optiuni, cum ar fi Revolutionary Yah'an ori aerul post-industrial din Taiwan, parfumat usor cu aroma florala.

De notorietate in China sunt blocajele in trafic. Intr-o tara cu 1,3 miliarde de locuitori, blocajele in trafic pot ajunge sa dureze si cateva saptamani. Daca cerere exista, a venit si oferta. Poti plati pe cineva care sa stea in locul tau blocat in trafic. Cativa antreprenori au mirosit oportunitatea si ofera serviciul.

Astfel, daca esti blocat in trafic insa nu iti permiti sa ramai pe loc, suni la o astfel de firma, transmiti operatorului unde esti si astepti doi angajati care vin pe motocicleta. Unul dintre acestia iti va lua locul in masina, in timp ce tu, impreuna cu celalalt, vei merge cu motocicleta unde ai nevoie. Serviciul e disponibil mai ales in Wuhan si centrul Chinei, unde in general sunt cele mai mari blocaje.

In provincia Yunnan exista chiar un regat al oamenilor mici, o combinatie intre un parc de distractii si un oras dedicat acestora. Pe cat de discriminatoriu suna, pe atat de popular este. Cel care l-a gandit, Chen Mingjing, sustine insa ca in niciun caz cei care locuiesc si muncesc in interiorul acestuia nu se simt jigniti. In definitiv nici in China nu e simplu sa-ti gasesti un loc de munca, iar acestora li se garanteaza asa ceva.

Pe 13.000 de acri e construit un oras in miniatura, populat exclusiv de pitici, deschis publicului. Orasul-parc nu e inca finalizat, insa deja are 30 de case.

In China, tara unde totul poate fi copiat sau are o replica, poti gasi chiar si un lant de localuri numit Obama Fried Chicken. Sigla e copiata cu fidelitate de la KFC, insa poarta chipul presedintelui american, popular si in aceasta tara.

Un prim astfel de restaurant a fost deschis in Brooklyn, in 2009, insa inchis in scurta vreme, asa ca doar China se poate mandri cu asa ceva in prezent.

Breloc cu animal viu Tot din China poti sa-ti cumperi, desi e greu de crezut ca ai dori vreodata asa ceva, un breloc cu un animal viu, de obicei un pui de testoasa. Cei care ambaleaza animalele de vii intr-un plic din plastic spun ca lichidul din interior este imbogatit cu tot felul de nutrienti, astfel incat vietatea sa poata trai trei sau patru luni. Greu de crezut, mai ales ca te intrebi de unde isi ia oxigenul.

Pe buna dreptate aparatori ai drepturilor animalelor s-au sesizat, insa afacerea merge mai departe, chiar daca multi dintre cei care cumpara un astfel de suvenir nu o fac decat pentru a elibera vietuitoarele ghinioniste.

Un alt serviciu controversat disponibil in China este inchirierea de persoane caucaziene. Multi afaceristi merg la intalniri avand alaturi o astfel de persoana, inchiriata, ce trece usor a fi un afacerist de succes din Vest. A avea alaturi pe cineva de acest calibru e de bun augur, vorbind despre prestigiu si succes.

Nu e nevoie ca aceasta sa vorbeasca, va beneficia de un set de carti de vizita false si doar ocazional i se va cere sa tina un discurs. Actorii sunt bine pregatiti si spun ca prima cerinta pentru a se achita cu brio de un astfel de job este sa fie albi, sa nu vorbeasca limba celor cu care se intalnesc si in general sa se exprime in engleza doar atunci cand li se cere. In rest, sa pretinda ca au coborat din avion cu o zi inainte.

Ceai cules de virgine, cu buzele Stirea conform careia pe o plantatie de ceai din Henan, China, se angajau culegatoare virgine, cu cupa C la sutien, care sa culeaga frunzele cu buzele si sa le aseze intr-un cos fixat intre sani a facut inconjurul lumii, in urma cu cativa ani, pe unii amuzandu-i, pe altii infuriindu-i.

Valoarea ei de adevar a fost pusa la indoiala. Insa un purtator de cuvant al companiei producatoare de ceai care foloseste o astfel de materie prima, ce nu a fost atinsa de mainile culegatoarelor, sustine ca aceste cerinte vin din felul in care era cules ceaiul in trecut, conform legendelor. Astfel, frunzele, infuzate de puritatea virginelor, isi transmit proprietatile si celor care consuma ceaiul.

Deja nu mai conteaza de ce fetelor li se cere sa nu aiba niciun fel de cicatrice vizibile.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#cumparaturi ciudate China, #ciudatenii China, #servicii bizare China, #ceai cules virgine China, #inchiriere albi China, #breloc animal viu, #blocaje trafic servicii China , #China