Drama cutremuratoare a femeilor din China: Abuzuri grave pentru avortul fortat

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 23:52
6040 citiri
Drama cutremuratoare a femeilor din China: Abuzuri grave pentru avortul fortat
Foto: news.com.au

Chiar daca autoritatile din China au relaxat legislatia, permitand familiilor sa aiba cate doi copii, ies la iveala povesti cutremuratoare ale femeilor fortate sa avorteze si supuse unor chinuri inimaginabile de catre reprezentantii statului.

Gong Qifeng, una dintre victime, a vorbit despre experienta ei traumatizanta, scrie news.com.au. Ea povesteste cum a fost imobilizata de mai multi oameni intr-un spital, iar apoi i s-a injectat in stomac o substanta care cauzeaza avortul.

O adevarata tortura fizica si mentala

Femeia era insarcinata in sapte luni atunci cand a fost fortata sa renunte la copil deoarece mai avea unul. Victima este din provincia sudica Hunan, gestul autoritatilor fiind motivat de legile statului comunist.

"A fost cea mai mare durere din viata mea, mai mare decat cea a nasterii unui copil. Nu se poate descrie. A devenit durere mentala. Ma simt ca un cadavru umblator", isi aminteste doamna Gong, in varsta de 25 de ani.

Ea a oferit aceste detalii intr-un interviu acordat la Beijing. De la acest avort, care a avut loc cu doi ani in urma, femeia a fost diagnosticata cu schizofrenie. Ea a mers cu sotul la Beijing pentru a solicita ca tratamentul sa ii fie platit, insa politia a izgonit-o, femeia fiind imbracata doar in pijamale. Ziaristii de la Associated Press chiar au reusit sa filmeze acest moment.

Numeroase drame, in ciuda legii

Numeroase femei aflate in aceasta situatie incearca acum sa obtina despagubiri si sa faca dreptate in ceea ce le priveste. Astfel de cazuri sunt in scadere, insa altele tot mai apar. Un reporter britanic a relatat un astfel de caz care a avut loc in provincia estica Shandong, in septembrie 2013.

Aceste abuzuri asupra femeilor din China au loc in contextul in care regimul comunist al tarii a dat in noiembrie o lege care permite familiilor sa aiba cate doi copii. Situatia generala ramane insa la fel, legea nefiind aplicata peste tot. "Sistemul nu s-a schimbat deloc. El inca iti interzice sa ai mai multi copii decat permite guvernul", spune Liang Zhongtang, specialist in demografie, de la un institut din Shanghai - Shanghai Academy of Social Sciences.

Uneori, familiile cu asemenea probleme negociaza gasirea unor solutii cu autoritatile statului. Masura restrictiei a fost impusa in jurul anului 1980, familiile din China avand voie sa aiba doi copii numai in situatia in care primul nascut era de sex feminin.

Un alt caz cutremurator

Un alt caz a cutremurat presa internationala. Feng Jianmei, din provincia Shaanxi, a fost si ea fortata sa avorteze cand era insarcinata in sapte luni. Din fericire, autoritatile din orasul ei au fost pedepsite, femeia primind si despagubiri in valoare de 12.850 de dolari.

Un artist din Beijing, Wang Peng, a adunat mai multi fetusi morti rezultati in urma avorturilor si a organizat o forma de arta lugubra chiar in capitala tarii. El a vrut astfel sa atraga atentia asupra acestei situatii dramatice din tara. Nu se cunoaste insa adresa la care aceste exponate se gasesc. Artistul a spus ca doar 100 de persoane au fost invitate sa vada totul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#avort fortat familii China, #abuzuri avort China, #femei fortate avort China , #China