Ziare.com

Imnul protestatarilor din Hong Kong, o balada rock din anii '90 (Video)

de Theodora Sopalta
Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 21:31

   

Imnul protestatarilor din Hong Kong, o balada rock din anii '90 (Video)
"Under a Vast Sky", o balada rock de la inceputul anilor '90, interpretata de trupa Beyond a devenit imnul neoficial al protestatarilor pro-democratie din Hong Kong.

Manifestantii, care protesteaza fata de blocarea de catre China a reformelor politice, au cantat aceasta melodie de aproximativ 10 ori, in fiecare zi, scrie The Wall Street Journal.

"Aveam nevoie de o melodie pe care toata lumea sa o fredoneze alaturi de noi, iar acest cantec face parte din memoria colectiva a oamenilor din Hong Kong", a declarat Nikki Lau, unul dintre protestatari.

Proteste la Hong Kong: Coltii lui Dracula pe imaginea liderului si zeci de mii de oameni in strada (Video)

Cantecul a fost scris in 1990 de vocalistul trupei Beyond, Wong Ka-kui, pentru a-si exprima dezamagirea in privinta industriei muzicale din Hong Kong.

Beyond, formata in 1983, este vazuta de multi chinezi ca fiind echivalentul trupei Beatles, deoarece ambele formatii transmit mesaje politice puternice.

Imnul neoficial al protestelor a fost descris ca fiind un cantec al sperantei de catre tobosarul Yip Kwok-ming, care a colaborat cu membrii Beyond.

"Reprezinta distrugerea vechiului si stabilirea noului. Chiar daca suntem dezamagiti, nu trebuie sa fim descurajati pentru ca lumea noastra va avea un viitor mai bun in cele din urma", a explicat el.

Protestatarii cer ca liderul statului sa fie ales prin intermediul unui scrutin deplin democratic in 2017, asa cum i s-a promis fostei colonii britanice in 1997. Insa planul Chinei pentru viitoarele alegeri implica doar candidatii selectati de un comitet apropiat Beijingului, care sa participe la cursa electorala.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1144 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor