In sfarsit, au inteles si chinezii: Cum se lupta cu poluarea

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 11:39
2719 citiri
In sfarsit, au inteles si chinezii: Cum se lupta cu poluarea
Foto: Huffington Post

Poluarea creeaza mari probleme in China, determinand autoritatile sa adopte masuri urgente pentru a evita producerea unor consecinte si mai grave asupra sanatatii locuitorilor marilor orase.

Nivelul prea mare al poluarii in Beijing face foarte dificila viata locuitorilor. Cauza acestui nivel alarmant al substantelor nocive din aer este perioada indelungata in care China a poluat mediul inconjurator, urmarind o dezvoltare rapida a economiei, scrie Huffington Post.

Aerul, apa si solul Chinei sunt contaminate de activitatea industriala prea intensa.

Conform unui raport publicat de o institutie din Beijing (Social Science Academic Press) in colaborare cu una din Shanghai (Academy of Social Sciences), capitala Chinei se claseaza pe locul 2 in topul celor mai proaste capitale din punct de vedere al conditiilor mediului inconjurator.

Locuitorii din Beijing sunt tot mai nemultumiti de politica tarii, care a dus la aparitia acestui fenomen ingrijorator.

Ce masuri iau autoritatile

Smogul din unele orase ale Chinei a dus la intarzierea unor zboruri si a determinat chiar inchiderea scolilor.

In Beijing, efectele poluarii au fost vizibile si greu de suportat cel putin o data pe saptamana, conform unui raport publicat in 2012 de un organism in domeniu (Blue Paper for World Cities).

Capitala Chinei a fost acoperita de smog 189 de zile in anul 2013, conform oficialitatilor.

Acum insa liderii acestui stat comunist sunt foarte preocupati de stabilitatea sociala a tarii lor si nu vor sa scape situatia de sub control.

Guvernul chinez a anuntat ca va aloca suma de 1,65 de miliarde de dolari pentru a lupta impotriva poluarii, rasplatind companiile care se vor orienta spre aceasta activitate.

O alta masura este crearea unui mediu de afaceri atractiv pentru companiile care ajuta la imbunatatirea eficientei energetice si scaderea emisiilor de gaze nocive.

De asemenea, in Beijing vor fi inchise 300 de fabrici anul acesta. Autoritatile vor publica o lista cu companiile care vor avea activitatea suspendata sau oprita pana la sfarsitul lunii aprilie, a anuntat agentia de presa a tarii, Xinhua.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#poluare china beijing, #masuri poluare China , #China