Jihadul chinezesc: Atac terorist diabolic, soldat cu 100 de morti

Duminica, 03 August 2014, ora 19:06
10978 citiri
Jihadul chinezesc: Atac terorist diabolic, soldat cu 100 de morti

Atacatori mascati, inarmati cu sabii si cutite, au ucis saptamana trecuta 100 de oameni in provincia vestica Xinjiang din China, a transmis guvernul chinez, pe cale oficiala, duminica.

Agentia oficiala Xinhua arata ca "59 de teroristi" au fost ucisi de catre fortele de securitate chineze in regiunea Shache, din sudul provinciei Xinjiang, dupa ce acestia au apucat sa ucida 37 de civili pe data de 28 iulie, arata The Guardian.

Alti zeci de oameni au fost ucisi intr-un al doilea atac pe 29 iulie, in alte doua orase din zona de catre atacatori inarmati cu cutite. Printre victime se numara si un imam extrem de cunoscut, Jume Tahir, care sprijinea politica guvernului chinez in provincie. Acesta a fost ucis prin injunghiere pe data de 30 iulie.

"Acesta a fost un atac terorist foarte serios in care au fost implicate organizatii teroriste locale si internationale si a fost organizat, premeditat, planuit cu grija si diabolic" se arata in comunicatul guvernului chinez.

Nu se cunoaste de ce autoritatile au asteptat atat de mult pana sa anunte incidentele, desi exista practica de a nu le raporta deloc sau a le face publice cu mentiunea ca s-au intamplat candva in trecut.

Militantii au atacat o sectie de politie si birouri ale guvernului in orasul Elixhu, dupa care s-au indreptat spre Huangdi, un oras din apropiere, atacand civili si lovind masini pe drum.

Atacatorii au instalat puncte de control pe sosele si au oprit vehicule, atacand pasageri sau amenintandu-i, pentru a-i determina sa se alature actiunii. Politia a confiscat arme si pancarte care chemau la jihad, potrivit declaratiei guvernului.

Xinjiang, provincie in care se gaseste populatia uigura musulmana, vorbitoare a unei limbi turcice, este scena unor violente care dureaza de ani de zile. Guvernul ii invinovateste pentru aceste atacuri pe militantii islamisti sau pe separatistii care spun ca isi doresc independenta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#China Xinjiang morti uiguri, #China Xinjiang atacuri musulmani, #China Xinjiang separatisti morti , #China