Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Poluarea din China actioneaza ca o iarna nucleara

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 10:17
4852 citiri
Poluarea din China actioneaza ca o iarna nucleara

Oamenii de stiinta chinezi avertizeaza ca poluarea din tara este atat de grava incat efectele sale sunt similare cu cele ale unei ierni nucleare.

Fotosinteza plantelor este incetinita si este amenintata productia alimentara a intregii tari, scrie The Guardian.

Beijing si mari parti din cele sase provincii de nord ale tarii sunt invaluite, de mai bine de o saptamana, de un nor dens de poluare. Oamenii de stiinta spun ca abia joi regiunea va avea parte de aer mai curat.

Concentratia de particule capabile sa patrunda in plamani si sistemul circulator din Beijing a ajuns la 505 micrograme per metru cub de aer, in conditiile in care OMS recomanda un nivel "sigur" de 25.

Inrautatirea calitatii aerului a dus deja la efecte economice serioase: zboruri anulate, autostrazi inchise, turistii sfatuiti sa stea acasa in loc sa vina la Beijing.

He Dongxian, profesor la Universitatea Agricola a Chinei, Facultatea de Resurse de Apa si Inginerie Civila, a aratat ca noi studii sugereaza ca daca smogul care blocheaza o parte a tarii persista, agricultura va suferi conditii "similare unei ierni nucleare".

Poluantii din aer se lipesc de suprafetele din sera si reduc cantitatea de lumina din interior cu 50%, ceea ce impiedica fotosinteza, procesul prin care plantele convertesc lumina in energie. Intr-un studiul efectuat de profesor, cresterea inregistrata in mod normal de plante in decurs de 20 de zile s-a prelungit la doua luni in sera expusa poluarii si plantele sunt mult mai fragile.

La inceputul acestei luni, Academia de Stiinte Sociale din Shanghai a aratat intr-un raport ca poluarea din Beijing face orasul aproape "de nelocuit de catre oameni".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#China poluare iarna nucleara, #China poluare sanatate , #China
Comentarii
Poza Socialistwars
Socialistwars
rank 5
Chinejii e multi, dom-le!