Proteste la Hong Kong: Mii de oameni sfideaza autoritatile

Autor: Ana Ilie
Luni, 29 Septembrie 2014, ora 16:16
2997 citiri
Proteste la Hong Kong: Mii de oameni sfideaza autoritatile

Mii de persoane sfideaza cererea autoritatilor de a se dispersa si continua sa protesteze si luni in Hong Kong.

Tot mai multi oameni se alatura studentilor protestatari in spatele baricadeor improvizate pe strazi, scrie The New York Times.

Dupa trei zile de proteste ale studentilor, care cer alegeri democratice in teritoriul chienz semi-autonom, politia a folosit, duminica, gaze lacrimogene si bastoane pentru a dispersa multimea.

Luni dupa-amiaza, in conditiile in care oamenii nu numai ca nu pleaca, dar se alatura protestatarilor, autoritatile au decis sa anuleze spectacolul anual de artificii ce marcheaza Ziua Nationala a Chinei, sarbatorita miercuri. Asadar, guvernul din Hong Kong se asteapta ca protestele sa mai dureze, scrie sursa citata.

Faptul ca Guvernul a anuntat ca retrage trupele de interventie de pe strazi a contribuit, de asemenea, la sporirea numarului de cetateni care se alatura demonstratiilor. Multi dintre cei ce au venit abia luni la proteste spun ca au decis sa ia atitudine fata de actiunile excesive ale politiei, de duminica.

Protestatarii blocheaza strazile principale din districtul comercial Causeway Bay si in Mongkok in Kowloon. Multi sunt decisi sa stea pe strazi pana cand liderul orasului, Leung Chun-ying, demisioneaza si da curs solicitarilor de a alege un succesor prin alegeri democratice.

Oamenii cer ca liderul orasului sa fie ales prin alegeri deplin democratice in 2017. Hong Kongului, fosta colonie britanica redata Chinei in 1997, i s-a promis ca pana in 1997 va avea sufragiu universal. Insa planul Chinei pentru aceste alegeri implica doar candidatii selectati de un comitet apropiat Beijingului, care sa participe la cursa electorala.

Proteste pentru democratie, in China: Zeci de mii de oameni au iesit in strada (Video)

Zeci de mii de manifestanti prodemocratie au paralizat centrul Hong Kong-ului duminica, hotarati sa obtina din partea Beijingului mai multe libertati politice.

Militantii prodemocratie au fortat un cordon al politiei instalat in jurul cladirilor care adapostesc sediul Guvernului si consiliul legislativ din Hong Kong, in fata carora manifestantii campeaza de mai multe zile pentru a impiedica alti militanti sa ingroase randurile.

Traficul rutier a fost paralizat. Aceste scene neobisnuite pentru fosta colonie britanica au venit sa puncteze o saptamana de manifestatii animate de studenti in greva. Duminica, Occupy Central, organizatia prodemocratie cea mai vizibila, a decis sa se arunce oficial in lupta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Hong kong proteste democratie, #Hong Kong proteste , #China