Revolutia umbrelelor la Hong Kong: Se reiau protestele

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 10:30
1810 citiri
Revolutia umbrelelor la Hong Kong: Se reiau protestele

Protestatarii din Hong Kong vor marsalui, miercuri, catre locuinta liderului sustinut de Beijing, CY Leung, la o zi dupa prabusirea negocierilor dintre liderii studentilor si oficiali.

Demonstrantii au ocupat strazile principale ale teritoriului semi-autonom chinez timp de aproape o luna, pentru a protesta fata de planurile Guvernului central de a restrange candidatii la alegerile pentru conducerea Hong Kongului la cei selectati de Beijing, scrie Reuters.

Guvernul a calificat actiunea protestatarilor drept ilegala si discutiile de marti aveau putine sanse de a fi fructuoase. Liderii studentilor au deplans lipsa de concesii substantiale din partea autoritatilor si au cerut organizarea unui mars catre locuinta liderului orasului, CY Leung, unde protestatarii ii vor cere din nou sa demisioneze.

Nu se intrevede insa nicio solutie la problema de fond a protestelor. CY Leung refuza sa protesteze, Beijingul se teme ca daca va face concesii Hong Kongului, atunci va avea probleme similare si in China continentala.

Curtea suprema din Hong Kong a interzis protestatarilor sa mai blocheze arterele principale ale orasului, cu toate ca fortele de ordine par deocamdata a nu dori sa puna in aplicare ordinul, dupa ce mai multe incidente violente au zguduit protestele.

Folosirea de gaze lacrimogene de catre politie, la inceputul manifestarilor, s-a dovedit o solutie gresita de a dispersa multimea, intrucat numarul protestatarilor a crescut cu cei nemultumiti de actiunea in forta.

Deocamdata, scrie sursa citata, Guvernul pare a trage de timp, iar studentii au anuntat ca inca se mai gandesc daca se vor intoarce la masa negocierilor.

Noi violente intre protestatari si fortele de ordine, la Hong Kong

Cele mai recente violente intre manifestanti si fortele de ordine au avut loc la Hong Kong duminica dimineata, cand sute de protestatari s-au batut cu fortele de ordine in districtul Mong Kok.

Cea mai grava criza politica izbucnita in Hong Kong de la cedarea suveranitatii de catre Marea Britanie in anul 1997 dureaza deja de patru saptamani.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Hong kong proteste democratie, #Hong Kong revolutia umbrelelor , #China