Speranta in China: Autoritatile din Hubei, epicentrul pandemiei, ridica restrictiile de calatorie

Marti, 24 Martie 2020, ora 19:40
4449 citiri
Speranta in China: Autoritatile din Hubei, epicentrul pandemiei, ridica restrictiile de calatorie
Foto: Arhiva Ziare.com

Restrictiile asupra calatoriilor la distanta care sunt in vigoare din ianuarie in provincia Hubei din China, epicentrul pandemiei de coronavirus, vor fi ridicate miercuri, se arata intr-o informare a guvernului regional.

Relaxarea calatoriilor in afara provinciei nu se va aplica deocamdata si pentru Wuhan, orasul unde a izbucnit pandemia, se mai mentioneaza in mesaj, citat de DPA.

"Incepand cu 25 martie, la miezul noptii, controalele in trafic asupra celor care pleaca din Hubei vor fi eliminate, cu exceptia (orasului) Wuhan", adauga informarea.

Insa numai locuitorii considerati sanatosi vor putea intr-o prima faza sa se deplaseze liber.

Autoritatile regionale au adaugat ca vor reevalua situatia din Wuhan, orasul chinez cel mai puternic lovit, pe baza circumstantelor viitoare.

Agentia France Presse, care citeaza de asemenea autoritatile locale, relateaza ca restrictiile de calatorie pentru Wuhan ar urma sa fie ridicate la 8 aprilie.

Aceasta regiune cu 56 de milioane de locuitori a fost plasata in carantina la sfarsitul lunii ianuarie. Dar restrictiile sunt progresiv ridicate dupa o vizita in luna martie a presedintelui Xi Jinping.

Numarul de noi cazuri a fost extrem de scazut in ultimele saptamani in Hubei, chiar daca o contaminare suplimentara a fost raportat marti la Wuhan de Ministerul Sanatatii.

Persoanele care vor sa intre sau sa iasa din Hubei sau din Wuhan o vor putea face la datele prevazute, daca prezinta pe telefonul mobil un cod QR 'verde'. Oferit de autoritati, el atesta ca nu sunt infectate cu noul coronavirus.

Scolile vor ramane insa inchise pentru moment.

De luni, locuitorii din Wuhan au permisiunea de a reveni la munca, iar transportul public a fost reluat.

La nivel national, China a raportat marti 78 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 74 sunt persoane venite din strainatate. Aceasta tendinta ridica temeri privind un al doilea val de contagiune in tara.

Sapte decese au fost inregistrate, toate la Wuhan, conform bilantului oficial al Ministerului Sanatatii.

In total, 427 de cazuri importate au fost semnalate in China. Aproape toate noile contaminari de pe teritoriul chinez vizeaza de acum aceste persoane care vin din afara, in contextul in care epidemia pare sub control in tara.

Numeroase orase au adoptat reguli stricte pentru a-i pune in carantina pe nou-veniti, inclusiv Beijingul.

Incepand de luni, toate zborurile internationale catre capitala sunt deviate spre alte aeroporturi chineze, unde pasagerii sunt supusi unor controale sanitare sporite. Doar pasagerii testati negativ pot ajunge apoi in capitala chineza.

Autoritatile de la Beijing au anuntat marti ca orice persoane care ajunge in oras va fi supusa unui test de depistare biologica incepand de miercuri.

Cu peste 80.000 de cazuri si 3.277 de decese inregistrate oficial, China este a doua cea mai indoliata tara din lume din cauza noului coronavirus, dupa Italia.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus si modul cum a paralizat intreaga lume

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#coronavirus Hubei China carantina , #China
Comentarii