Tensiuni dupa ce Argentina a scufundat un vapor chinezesc

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 17:43
5426 citiri
Tensiuni dupa ce Argentina a scufundat un vapor chinezesc
Foto: Captura video YouTube

Paza de coasta argentiniana a anuntat ca a scufundat un vas de pescuit din China, acesta pescuind intr-o zona restrictionata.

Paza de coasta argentiniana a urmarit si, in final, a scufundat nava Lu Yan Yuan Yu 010, dupa ce a observat ca pescuia ilegal in apele teritoriale argentiniene, aproape de Puerto Madryn, au anuntat oficiali citati de CNN.

Intai, au fost trase mai multe focuri de avertizare, moment in care toate luminile de pe ambarcatiune au fost stinse. Mai mult, vasul a fost indreptat in directia celui al pazei de coasta, cu intentia clara de coliziune, dupa cum sustine personalul de pe nava pazei de coasta.

Astfel, au fost puse in pericol nu doar vietile celor de pe vasul de pescuit, ci si cele ale personalului de pe nava argentiniana, se arata intr-un comunicat. Acesta a fost momentul in care paza de coasta a deschis focul.

Vasul chinez s-a scufundat, iar patru persoane aflate la bord, capitanul si membri ai echipajului, au fost salvate de paza de coasta argentiniana.

China sustine ca la bord se mai aflau inca 28 de persoane, membri ai echipajului, acestea fiind salvate de cei aflati pe barcile chineze de pescuit din apropiere.

Suedia, discurs dur: Un submarin a intrat pe furis in apele teritoriale

Ministrul chinez de Externe a cerut Argentinei sa ancheteze incidentul si sa se asigure ca personalul de pe vasul de pescuit este in siguranta.

China sustine ca asupra vasului de pescuit s-a tras dupa ce acesta fusese urmarit timp de ore intregi. "Prin urmare, apa a patruns pe vas si acesta a inceput sa se scufunde", se arata intr-o declaratie a oficialilor chinezi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#vas pescuit chinez scufundat Argentina, #paza coasta Argentina scufundat nava chineza, #chinezi pescuit ape teritoriale Argentina , #China