Bomba cu hidrogen, testata in Coreea de Nord Kim Jong Un: E dreptul nostru, un pas autodefensiv contra SUA

Duminica, 10 Ianuarie 2016, ora 08:12
4301 citiri
Bomba cu hidrogen, testata in Coreea de Nord Kim Jong Un: E dreptul nostru, un pas autodefensiv contra SUA
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat ca testul de bomba cu hidrogen efectuat de tara sa este un pas autodefensiv contra unei amenintari a Statelor Unite cu un razboi nuclear si ca ea are dreptul suveran de a face acest lucru fara a fi criticata.

Al patrulea test nuclear efectuat de Coreea de Nord a infuriat atat Statele Unite cat si China, care nu a fost informata in prealabil, desi guvernul american si expertii in armament se indoiesc ca dispozitivul testat de Coreea de Nord a fost o bomba H.

Coreea de Nord explica bomba cu hidrogen: Am vazut ce s-a intamplat cu Saddam Hussein si Gaddafi

"Testul cu bomba H al RPDC este un pas autodefensiv pentru apararea eficienta a pacii in Peninsula Coreea si a securitatii regionale de pericolul razboiului nuclear provocat de imperialistii condusi de Statele Unite", a declarat Kim Jong Un, citat de agentia de presa de stat KCNA, preluata de Reuters.

Veste alarmanta din Coreea de Nord: Test reusit cu bomba de hidrogen

"Este dreptul legitim al unui stat suveran si o actiune justa pe care nimeni nu o poate critica", a insistat el.

Comentariile lui Kim se incadreaza in retorica oficiala a Nordului care da vina pe Statele Unite pentru desfasurarea de arme nucleare in Peninsula Coreea pentru a-si justifica programul nuclear, dar au fost primele facute de liderul de la Phenian dupa explozia de miercuri, noteaza Reuters.

Coreea de Nord a testat cu succes bomba cu hidrogen. Americanii si japonezii, in alerta (Video)

Statele Unite afirma ca nu au arme nucleare stationate in Coreea de Sud. Dar ca poarta discutii cu Sudul pentru desfasurarea de arme strategice in Peninsula Coreea dupa testul Nordului. Potrivit mass-media, ele ar putea include bombardiere cu capacitati nucleare B-2 si B-52, precum si un submarin cu propulsie nucleara.

Expertii sunt de parere ca testul, care a produs un cutremur de magnitudine 5,1, prea slab pentru un adevarat test de bomba cu hidrogen, a fost menit sa deschida scena pentru o adunare generala rara a Partidului Muncitoresc unic, prima dupa 1980, mai noteaza Reuters.

A testat sau nu Coreea de Nord bomba cu hidrogen? Ce spun analizele initiale

Kim a remarcat importanta momentului testului avand loc in anul congresului partidului, "care va fi un punct de cotitura istorica in realizarea cauzei revolutionare a Juche", potrivit KCNA.

Juche este ideologia de stat nord-coreeana ce combina marxismul si nationalismul extrem, stabilita de fondatorul statului si bunicul actualului lider, Kim Ir-sen, aminteste Reuters.

KCNA a precizat ca Kim a facut aceste comentarii in timpul unei vizite la Ministerul Fortelor Armate Populare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Coreea Nord bomba hidrogen, #Coreea Nord bomba nucleara , #Coreea de Nord