Controversa The Interview Nu e de gluma cu Kim Jong Un: "Sa razi de el e un drum catre moarte"

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 20:09
8766 citiri
Controversa The Interview Nu e de gluma cu Kim Jong Un: "Sa razi de el e un drum catre moarte"
Foto: The Other Press

Scandalul provocat de lansarea filmului "The Interview" si amenintarile hackerilor pentru cinematografele care ar fi urmat sa difuzeze filmul cu Kim Jong Un dezvaluie o lume de-a dreptul terifiata de liderul de la Phenian - nord-coreenii.

Kim Song Min, moderatorul unui post de radio ce este impotriva regimului de la Phenian, spune ca orice gluma despre Kim Jong Un este "un drum catre moarte", potrivit CNN.

"Nu as indrazni", adauga dezertorul, care a fost autor de scrieri comice timp de cinci ani in armata Coreei de Nord, iar in prezent culege stiri din lumea din afara tarii, pe care le trimite prin Internet la Phenian.

De altfel, Kim marturiseste ca cei care scriu comedie sunt cei care sunt cel mai des trimisi la inchisoare sau executati: "Daca mergi prea departe (cu gluma - n.red.), poate insemna inchisoare, uneori chiar pentru intreaga familie".

Controversa The Interview: Sony lanseaza in cele din urma filmul despre Kim Jong Un

Scriitorul sustine ca, in Coreea de Nord, comedia nu reprezinta neaparat motiv de ras, ci o alta metoda de a arata loialitate regimului. Astfel, noteaza sursa citata, nu e de mirare ca nord-coreenii nu reusesc sa vada umorul din filmul american controversat.

Astfel, glumele despre liderul suprem si uciderea personajului pe marele ecran nu reprezinta o metafora, ci un lucru ce se pedepseste cu moartea. Kim intelege de ce filmul i-ar determina pe nord-coreeni sa lanseze un atac cibernetic, ceva ce insa regimul de la Phenian a negat ca ar fi facut.

Coreea de Nord, acuzata oficial de FBI pentru atacul asupra Sony

Filmul "The Interview" a fost in centrul unor controverse si momente tensionate, in ultimele saptamani. Compania Sony Pictures va difuza in cele din urma de Craciun in cinematografe comedia retrasa in urma amenintarilor cu atacuri cibernetice din partea hackerilor sau chiar atacuri teroriste.

In acest caz, FBI a acuzat oficial Coreea de Nord pentru atacul cibernetic asupra companiei Sony, ceea ce a determinat anularea premierei filmului.

Comedia cu James Franco si Seth Rogen are ca tema un complot fictiv al CIA, ce vizeaza asasinarea lui Kim Jong Un.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#The Interview Kim Jong Un, #lansare film Kim Jong Un , #Coreea de Nord