Coreea de Nord a bombardat Sudul cu...hartie igienica folosita

Marti, 02 Februarie 2016, ora 22:31
7700 citiri
Coreea de Nord a bombardat Sudul cu...hartie igienica folosita
Foto: Arhiva Hepta.ro

Coreea de Nord este inventiva cand vine vorba de razboiul propagandistic pe care il duce cu vecinii din Sud. In cea mai recenta manevra, a bombardat Coreea de Sud cu baloane pline cu servetele, mucuri de tigara si hartie igienica folosita.

Autoritatile din Coreea de Sud au fost atat de ingrijorate cu privire la continutul baloanelor care plateau deasupra Zonei Demilitarizate dintre cele doua tari - care este puternic securizata -, incat initial s-au temut ca ar putea fi vorba despre un atac biochimic, potrivit publicatiei JoonhAng Daily, citata de The Telegraph.

Coreea de Sud a reluat campania de propaganda la granita cu Nordul, dupa ce Phenianul a anuntat pe 6 ianuarie ca a efectuat cu succes un test cu bomba de hidrogen.

Veste alarmanta din Coreea de Nord: Test reusit cu bomba de hidrogen

Coreea de Nord ameninta Sudul: Va bombardam daca ne trimiteti baloane cu "The Interview"!

Sud-coreenii au trimis baloane cu prezervative in Coreea de Nord

In scurt timp a venit raspunsul Phenianului, care a inceput sa trimita baloane in Sud. Baloanele, echipate cu un mic dispozitiv explozibil, se sparg cand trec frontiera si imprastie pe teritoriul Coreei de Sud pliante cu mesaje dure de propaganda.

Recent, autoritatile sud-coreene au vazut pe cer baloane care nu au explodat, ci, in cele din urma, au cazut la sol, ceea ce a declansat temeri ca ar putea contine agenti chimici sau biologici.

"Cand am deschis un balon care a cazut pe pamant, am gasit pungi de plastic pline cu pliante si mizerie", a declarat un oficial sud-coreean.

"Am fost ingrijorati ca ar putea trimite substante biochimice pentru a-i contamina pe oameni, insa, dupa ce am analizat continutul, ne-am dat seama ca este doar gunoi. In unele baloane erau mucuri de tigara, servetele si hartie igienica folosita", a spus si un ofiter de politie.

Un purtator de cuvant al Guvernului sud-coreean a catalogat metodele de razboi psihologic ale Nordului drept "imature".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#baloane hartie igienica Coreea Nord, #hartie igienica folosita Coreea Sud , #Coreea de Nord