Coreea de Nord a lansat trei rachete in Marea Japoniei

Sambata, 26 August 2017, ora 14:12
4977 citiri
Coreea de Nord a lansat trei rachete in Marea Japoniei
Foto: captura Youtube

Coreea de Nord a lansat trei rachete cu raza scurta de actiune, sambata dimineata, in Marea Japoniei, confirmand tirul cu "proiectile neidentificate" anuntat de Ministerul sud-coreean al Apararii.

Niciuna dintre rachetele lansate de la situl nord-coreean Kittaeryong nu a reprezentat o amenintare pentru Statele Unite sau pentru teritoriul american Guam, din Oceanul Pacific, a precizat un purtator de cuvant al Comandamentului armatei americane din Pacific.

"Prima si a treia racheta au explodat aproape instantaneu", a adaugat purtatorul de cuvant, subliniind ca cele trei tiruri s-au intins pe o durata de 30 de minute.

Aceste teste au avut loc in pline manevre militare intre fortele americane si sud-coreene, a precizat Ministerul Apararii de la Seul.

Potrivit acestui minister, tirurile au inceput sambata la ora locala 06:49 (vineri, 21:49 GMT) si proiectilele au parcurs aproximativ 250 de kilometri.

Presedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a fost informat imediat despre aceste tiruri, iar "fortele armate au inceput o supraveghere stricta a regimului nordist (de la Phenian) pentru a putea raspunde la alte provocari", a adaugat Ministerul Apararii de la Seul.

Testele cu rachete sau alte proiectile efectuate de regimul de la Phenian, in special rachete balistice intercontinentale, sunt raspunsul traditional al Coreii de Nord la manevrele militare anuale ale fortelor sud-coreene si americane.

In prezent, zeci de mii de soldati si personal militar din cele doua tari iau parte la aceste manevre, in cadrul exercitiului denumit Ulchi Freedom Guardian. Manevrele, bazate in special pe simulari computerizate, dureaza doua saptamani si au inceput luni.

Cei doi aliati prezinta aceste manevre ca defensive, dar in opinia Phenianului ele sunt repetitia provocatoare a invadarii teritoriului sau. In fiecare an, Coreea de Nord ameninta cu represalii militare "nemiloase".

Vezi si:

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Coreea Nord test rachete Marea Japoniei , #Coreea de Nord