Coreea de Nord a sechestrat toti malaezienii din tara: Nu-i lasa sa plece acasa

Marti, 07 Martie 2017, ora 07:21
9243 citiri
Coreea de Nord a sechestrat toti malaezienii din tara: Nu-i lasa sa plece acasa
Foto: Arhiva Hepta.ro

Coreea de Nord le va interzice malaezienilor aflati in prezent in tara sa o paraseasca, intr-un scandal diplomatic care ia amploare.

Potrivit agentiei de presa nationale KCNA, interdictia va ramane in vigoare "pana cand incidentul care a avut loc in Malaezia este rezolvat adecvat".

UPDATE 1: Malaezienii sunt "ostatici de fapt" in Coreea de Nord, a denuntat marti premierul malaezian.

"Este un act odios, care face din cetatenii nostri ostatici de fapt, cu dispret fata de toate legile internationale si de normele diplomatice", a declarat premierul Najib Razak.

UPDATE 2: Nici Malaezia nu le mai permite cetatenilor nord-coreeni sa paraseasca tara, a declarat marti vicepremierul Ahmad Zahid Hamidi, relateaza Reuters.

Intre timp, Politia de la Kuala Lumpur a inchis Ambasada Coreei de Nord, pentru a stabili numarul de oficiali aflati inauntru, deoarece este convinsa ca cel putin o parte dintre suspectii pe care ii cauta pentru uciderea fratelui vitreg al dictatorului de la Phenian se afla in reprezentanta diplomatica.

In ultimele zile, atat Malaezia, cat si Coreea de Nord si-au expulzat ambasadorii.

Vicepremierul Ahmad Zahid Hamidi a anuntat, saptamana trecuta, ca tara sa va anula, incepand de pe 6 martie, acordul privind liberalizarea vizelor cu Phenianul.

Autoritatile de la Kuala Lumpur au cerut ca Phenianul sa prezinte scuze dupa ce a criticat ancheta cu privire la asasinarea pe 13 februarie a lui Kim Jong-nam.

Kim Jong Nam si-a pierdut viata, pe 13 februarie, dupa ce a fost atacat de doua femei pe aeroportul international din Kuala Lumpur. Acesta a decedat la doar cateva minute dupa ce doua femei, o indoneziana si o vietnameza, i-au acoperit fata cu o carpa imbibata in neurotoxina VX.

Oficialii sud-coreeni si americani au sustinut de la inceput ca responsabili de asasinarea lui Kim Jong Nam sunt agentii nord-coreeni finantati de catre Phenian.

In schimb, ambasadorul regimului comunist a declarat ca tara sa "nu poate avea incredere" in modul in care Malaezia gestioneaza ancheta, acuzand autoritatile de la Kuala Lumpur de "complicitate cu forte externe" - o referire la Coreea de Sud.

Citeste si Coreea de Nord sustine ca fratele lui Kim Jong Un a murit de atac de cord si nu a fost asasinat

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Coreea Nord ancheta asasinat Malaezia , #Coreea de Nord