Coreea de Nord ameninta cu detonarea unei bombe cu hidrogen in Oceanul Pacific

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 09:56
8581 citiri
Coreea de Nord ameninta cu detonarea unei bombe cu hidrogen in Oceanul Pacific
Foto: Arhiva Hepta.ro

Coreea de Nord poate efectua cel mai puternic test al unei bombe cu hidrogen in Oceanul Pacific, a declarat ministrul de Externe de la Phenian, Ri Yong-Ho.

Oficialul nord-coreean a facut acest comentariu dupa ce, vineri, liderul tarii sale, Kim Jong-Un, a spus ca are in vedere cele mai puternice actiuni de raspuns la amenintarea presedintelui american, Donald Trump, ca va "distruge total" tara, arata agentia Yonhap.

"Ar putea fi cea mai puternica detonare a unei bombe cu hidrogen in Pacific", a indicat Ri.

El a facut aceasta declaratie reporterilor la New York, unde participa la Adunarea Generala a ONU, recunoscand insa ca nimeni nu are nicio idee despre ce actiuni ar putea fi decise, acestea urmand a fi ordonate de liderul Kim Jong-Un.

Coreea de Nord a efectuat cel de-al saselea si cel mai puternic test nuclear al sau pe 3 septembrie, pretinzand ca a fost vorba de explozia unei bombe cu hidrogen.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, l-a calificat vineri "deranjat mintal" pe presedintele american, Donald Trump, si a afirmat ca il va face pe acesta "sa plateasca scump" pentru amenintarile sale la adresa Coreei de Nord, facute in fata ONU, transmite AFP.

Aceasta rara declaratie a liderului de la Phenian, difuzata in engleza si preluata de agentiile internationale de presa, apare dupa ce Trump a amenintat marti, in primul sau discurs la Natiunile Unite, ca va "distruge total" Coreea de Nord, un regim "vicios" si "corupt", daca SAU sau aliatii lor s-ar confrunta cu un atac al Phenianului.

Liderul de la Phenian, citat de Reuters, a spus ca tara sa va lua in considerare "cel mai inalt nivel de raspuns ferm din istorie" impotriva SUA, dupa amenintarea la adresa Coreei de Nord formulata de presedintele Donald Trump.

Apreciind comentariile acestuia drept "cea mai feroce declaratie de razboi din istorie", Kim Jong-Un a spus ca discursul lui Trump de marti din fata ONU a confirmat faptul ca programul nuclear al Phenianului a fost "calea corecta".

"Remarcile lui (...) m-au convins, mai degraba decat sa ma sperie sau sa ma opreasca, ca drumul pe care l-am ales este cel corect si aceasta este calea pe care trebuie sa o urmez pana la final", a adaugat Kim Jong-Un.

El a mai aratat, potrivit EFE, ca se gandeste acum la ce raspuns s-ar fi putut astepta presedintele american atunci cand a permis ca "astfel de cuvinte excentrice sa-i iasa din gura".

Liderul nord-coreean a adaugat ca Trump se va confrunta cu "actiuni dincolo de asteptarile sale", fara a specifica ce masuri va lua tara sa.

Citeste razboiul declaratiilor intre cei doi lideri:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Coreea Nord avertisment bomba hidrogen, #Coreea Nord avertisment SUA, #Coreea Nord avertisment Trump , #Coreea de Nord