Coreea de Nord aniverseaza cu fast 70 de ani de dictatura (Video)

Autor: Ana Ilie
Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 10:08
3645 citiri
Coreea de Nord aniverseaza cu fast 70 de ani de dictatura (Video)
Foto: Hepta.ro

Coreea de Nord organizeaza, sambata, ceea ce trebuie sa fie cea mai mare sarbatoare din istorie - se aniverseaza 70 de ani de la crearea partidului comunist.

Manifestarea va fi cu atat mai impresionanta cu cat liderul de la Phenian, Kim Jong Un, se foloseste de acest prilej pentru a arata poporului ca dinastia Kim, aflata la a treia generatie, controleaza ferm tara si armata este o putere de temut, scrie Associated Press.

La miezul noptii de vineri, Kim si-a omagiat tatal si bunicul, Kim Jong Il si, respectiv, Kim Ir Sen, la Palatul Soarelui Kumsusan din Phenian. Sambata dimineata a intampinat parada militara.

Aceasta a deschis seria de ceremonii si manifestari si ar putea oferi surprize observatorilor prin gama de arme si rachete expuse. Lista invitatilor nu este insa impresionanta - niciun lider mondial nu participa la ceremonie.

Pana si China aliata a trimis doar un inalt oficial al Partidului Comunist. In schimb, izolatul Phenian s-a umplut de turisti, presa internationala si delegatii de tot felul, de la coreeni care traiesc in Rusia la grupuri de mongoli dedicati studiului ideilor politice nord-coreene.

Americanii sunt convinsi ca dictatorul din Coreea de Nord ii poate ataca cu o bomba nucleara

Desi trebuia ca parada militara sa inceapa sambata dimineata, aceasta a fost amanata cu cateva ore din cauza ploii puternice. Sambata dimineata, multimi de oameni cu flori de plastic in mana au umplut piata Kim Ir Sen unde pana la inceperea parazii, vehiculele militare au stat invelite in huse care sa le protejeze de ploaie, scrie sursa citata.

De cateva saptamani se fac pregatiri pentru acest moment. Potrivit imaginilor preluate de sateliti, nord-coreenii au construit o replica a pietii in baza aeriana Mirim din Phenian pentru a repeta parada. Multimi de cetateni si-au repetat rolurile pentru o masiva parada la lumina tortelor.

Ziua de sarbatoare se va incheia cu un concert al celei mai populare trupe din Nor, grupul feminin Moranbong. Strainii au avut la dispozitie bilete la pretul de 100 de euro bucata.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Coreea Nord parada militara, #Coreea Nord parada Kim partid , #Coreea de Nord
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Coreea de Nord aniverseaza cu fast 70 de ani de dictatura"