Coreea de Nord incearca sa-l intimideze pe Trump: Putem lansa oricand o racheta intercontinentala

Luni, 09 Ianuarie 2017, ora 19:03
7468 citiri
Coreea de Nord incearca sa-l intimideze pe Trump: Putem lansa oricand o racheta intercontinentala
Foto: Captura video YouTube

Coreea de Nord i-a transmis un mesaj presedintelui ales al SUA, Donald Trump, anuntand ca poate lansa o racheta balistica intercontinentala "oricand". Avertismentul vine intr-un moment in care Phenianul lasase impresia ca este oarecum deschis la viitoare discutii cu Trump.

Avertismentul a fost lansat prin intermediul unui purtator de cuvant al ministerului de Externe de la Phenian, arata CNN. Acesta a mai transmis ca "Statele Unite sunt de vina" pentru dezvoltarea programului nuclear din Coreea de Nord.

Atacul recent la adresa SUA nu este decat o continuare a mesajului transmis de Revelion de Kim Jong Un. Acesta afirma, in mesajul de Anul Nou, ca tara sa e aproape de a testa o racheta balistica intercontinentala, capabila sa loveasca SUA.

Ash Carter, secretar al Apararii din SUA, a catalogat avertismentul Phenianului ca fiind o "amenintare grava", aratand ca America va respinge un astfel de atac lansat atat impotriva sa, cat si impotriva vreunui aliat al sau.

China si Coreea de nord au reactionat si ele la anuntul Phenianului, avertizand ca ar putea urma noi sanctiuni pentru Coreea de Nord.

Sanctiunile de pana acum nu au oprit programul nuclear al Coreei de Nord. De altfel, chiar in declaratia de duminica, Phenianul se arata convins ca SUA nu vor continua politicile lui Obama, dupa ce Trump se va instala la Casa Alba.

Analistii politici sunt convinsi ca mesajul Phenianului ii este adresat lui Trump si se doreste a fi un avertisment. Phenianul pare sa-i transmita lui Trump sa nu mearga pe acelasi drum al sanctiunilor cand vine vorba de Coreea de Nord, declara John Delury, profesor la Universitatea Yonsei.

Dupa mesajul de Anul Nou al liderului Phenianului, Trump scrisese pe Twitter: "Coreea de Nord tocmai a anuntat ca este in stadiul final de dezvoltare a unei arme nucleare capabile sa atinga parti din SUA. Asa ceva nu se va intampla!".

Intrebata ce a vrut sa spuna Trump, cum va opri un astfel de atac al lui Kim Jon Un, Kellyanne Conway, consilier al presedintelui ales, a replicat ca un raspuns il va oferi Trump dupa ce se va instala in functie.

Din 2009, Coreea de Nord a derulat cu succes patru teste nucleare, intarindu-si astfel pozitia pentru negocieri ulterioare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Coreea de Nord avertisment Trump, #Phenian racheta balistica SUA, #Coreea Nord racheta SUA, #Coreea Nord arme nucleare , #Coreea de Nord