Coreea de Nord isi arata muschii: A testat rachete care vor distruge inamicii

Luni, 09 Februarie 2015, ora 12:57
3772 citiri
Coreea de Nord isi arata muschii: A testat rachete care vor distruge inamicii
Foto: Wikimedia

Coreea de Nord a testat mai multe rachete, inclusiv una anti-nava in prezenta liderului nord-coreean Kim Jong Un, pe fondul intensificarii tensiunilor cu doua saptamani inaintea unor exercitii militare anuale desfasurate de Statele Unite si Coreea de Sud.

Phenianul a anuntat ca a dezvoltat si a testat sambata o noua racheta anti-nava, care a "detectat, urmarit si lovit nava inamica". Presa oficiala a prezentat imagini cu liderul nord-coreean Kim Jong Un care a asistat la testul desfasurat in Marea de Est, alaturi de generali care aplaudau. Potrivit presei de stat, Kim si-a exprimat "satisfactia" fata de rachetele performante dezvoltate in Coreea de Nord.

Potrivit unor analisti, insa, racheta testata sambata seamana cu racheta de croaziera anti-nava Kh-35E de fabricatie ruseasca. "Nu este clar daca KPN (Fortele navale ale Coreei de Nord) au achizitionat sistemul direct de la Rusia sau de la o parte terta", a scris Joseph S. Bermudez, pe site-ul de analiza privind Coreea de Nord 38 North. "Daca noul sistem va fi integrat cu succes in KPN si mobilizat la scara larga, va fi un pas semnificativ in refacerea serviciului obsolet si va spori amenintarea reprezentata pentru navele Coreei de Sud si ale SUA din regiune".

Pe de alta parte, Ministerul sud-coreean al Apararii a anuntat ca Phenianul a lansat duminica cinci rachete cu raza scurta de actiune.

Prin dezvoltarea acestor rachete, Coreea de Nord intentioneaza sa-si apere apele teritoriale si "sa reactioneze puternic la orice incercare a navelor de razboi inamice de a lansa un atac militar", a precizat agentia de presa oficiala nord-coreeana KCNA.

Anuntul cu privire la aceste teste a intervenit cu doua saptamani inainte de exercitiile militare anuale ale Statelor Unite si Coreei de Sud, care genereaza de fiecare data o retorica agresiva si promisiuni privind urmari dezastruoase din partea Phenianului.

Statele Unite au personal militar in Coreea de Sud de la incheierea razboiului coreean in 1953. Pe baza unui tratat de aparare reciproca, cele doua tari efectueaza anual exercitii militare comune in scop defensiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Coreea Nord rachete teste, #teste militare NATO Coreea Sud , #Coreea de Nord