Coreea de Nord isi directioneaza rachetele catre Australia

Vineri, 23 Martie 2012, ora 19:42
2081 citiri
Coreea de Nord isi directioneaza rachetele catre Australia
Foto: teapartytribune.com

Coreea de Nord isi va directiona rachetele catre sud-estul Asiei si catre Australia, pentru prima oara in istorie, au avertizat Statele Unite ale Americii.

Avertizarea vizeaza viitoarea lansare de rachete a Phenianului si a fost livrata personal, vineri, Ministerului Afacerilor Externe din Australia, de catre un oficial al administratiei Obama, Kurt Campbell, in timpul unei vizite la Sydney, informeaza Sidney Morning Herald.

Coreea de Nord a pretins ca a testat cu succes o arma nucleara in 2009 si lucreaza de ani de zile pentru a-si imbunatati randamentul rachetelor balistice cu raza lunga de actiune.

Testele anterioare ale rachetelor au fost facute catre est, inspre Japonia, insa serviciile de informatii ale SUA sugereaza ca lansarea anuntata pentru mijlocul lunii aprilie va tinti catre sud, pentru prima oara.

"Daca testul rachetelor continua asa cum a indicat Coreea de Nord, parerea noastra este ca va avea lovi intr-o zona dintre Australia, Indonezia si Filipine", a comunicat Campbell, vineri.

El a continuat, spunand ca "nu am vazut niciodata inainte aceasta traiectorie", transmitandu-le acestor tari ca "acest test este unul provocator si ca acest plan ar trebui intrerupt".

La randul sau, ministrul australian al Afacerilor Externe, Bob Carr, a precizat ca "planurile nucleare si ale rachetelor cu raza lunga de actiune reprezinta o amenintare credibila si reala pentru securitatea regiunii si pentru Australia".

Prim-ministrul Australiei, Julia Gillard, se va numara printre cei aproximativ 50 de lideri mondiali, alaturi de presedintele american Barack Obama, care vor participa la summit-ul din capitala sud-coreeana, Seul, luni, intalnire menita discutiilor pe marginea dezarmarii nucleare.

Anuntul brusc al Phenianului, de saptamana trecuta, privind testele rachetelor sale, ar urma sa domine discutiile. Acesta vine la numai cateva saptamani dupa ce Coreea de Nord a cazut de acord sa renunte la planurile sale nucleare si de testare a rachetelor cu raza lunga de actiune, in schimbul ajutoarelor alimentare din partea SUA.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#rachete Coreea de Nord, #Coreea de Nord rachete Australia, #Coreea de Nord lansare rachete , #Coreea de Nord
Comentarii