Coreea de Nord, propunere pentru americani: Ce oferta a facut in legatura cu atacul asupra Sony

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 10:22
5509 citiri
Coreea de Nord, propunere pentru americani: Ce oferta a facut in legatura cu atacul asupra Sony
Foto: US Magazine

Coreea de Nord s-a oferit sa demareze o ancheta impreuna cu autoritatile Statelor Unite privind atacul cibernetic intreptat catre Sony Pictures.

Ministerul de Externe nord-coreean a transmis ca americanii raspandesc acuzatii fara fundamente in acest caz.

In consecinta, le-a propus acestora sa demareze o ancheta comuna, informeaza BBC.

"Putem demonstra ca nu avem nimic de a face cu acest incident", a adaugat ministerul, referindu-se la atacurile cibernetice indreptate asupra companiei Sony Pictures, care a produs comedia "The Interview", ce are ca tema asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Institutia a mai punctat faptul ca nu ar rani niciodata oameni nevinovati.

"Daca vom fi nevoiti sa recurgem la represalii, atunci nu vom efectua atentate teroriste in cinematografe impotriva unor spectatori nevinovati, ci atacuri frontale impotriva celor care se dedau la activitati ostile", a mai transmis Ministerul de Externe nord-coreean, potrivit Reuters.

FBI acuza oficial Coreea de Nord

FBI a acuzat oficial Coreea de Nord pentru atacul cibernetic asupra companiei Sony, ceea ce a determinat anularea premierei filmului "The Interview", despre liderul de la Phenian, Kim Jong Un.

Raportul oficial ca nord-coreenii se afla in spatele unuia dintre cele mai mari si mai grave atacuri cibernetice asupra unei companii importante confirma ceea ce majoritatea a suspectat in ultimele saptamani.

Oficialii americani au mai transmis ca hackerii au folosit servere din tari din Asia, Europa si America Latina si chiar si din Statele Unite, pentru a intreprinde atacul.

Agentia Nationala de Securitate (NSA) si FBI au reusit sa dea de urma sursei atacurilor, respectiv Coreea de Nord, chiar daca hackerii au reusit sa-si ascunda activitatea profitand si de faptul ca traficul de Internet trece prin China.

Actiunile Coreei de Nord au fost numite "in afara limitelor acceptabile ale unui comportament de stat", amenintarile cibernetice fiind numite "unul dintre cele mai grave pericole pentru securitatea nationala".

Coreea de Nord, acuzata oficial de FBI pentru atacul asupra Sony

Amenintari cu moartea

Sony Pictures a anuntat, miercuri, ca anuleaza premiera comediei "Interview", dupa amenintarile cu moartea facute de un grup de hackeri, cel mai probabil nord-coreeni. Acestia ar fi salutat retragerea lansarii si au avertizat compania nici sa nu aleaga alta metoda de promovare a filmului.

Comedia cu James Franco si Seth Rogen are ca subiect un complot al CIA ce ar urma sa duca la asasinarea liderului de la Phenian, Kim Jong Un, interpretat de Randall Park. "The Interview" ar fi trebuit sa fie lansat in cinematografele americane in 25 decembrie.

De asemenea, actorul George Clooney s-a aratat revoltat de anularea premierei si a cerut ca filmul sa fie totusi disponibil online.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Coreea de Nord atacuri Sony, #Coreea de Nord hackeri Sony , #Coreea de Nord