Coreea de Nord sustine independenta Scotiei - ce tinteste Phenianul

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 08:13
3202 citiri
Coreea de Nord sustine independenta Scotiei - ce tinteste Phenianul

Activistii pentru sustinerea independentei Scotiei au un aliat nesperat in demersul lor: Coreea de Nord, in frunte cu liderul sau, Kim Jong Un. Unul dintre motive il reprezinta faimosul whisky scotian.

Oficiali ai regimului de la Phenian au declarat, pentru The Telegraph, ca regimul nord-coreean sustine independenta Scotiei cu precadere pentru a spori comertul dintre cele doua tari.

Astfel, autoritatile nord-coreene spera sa dea la schimb resursele naturale pentru recunoscutul whisky scotian.

"Cred ca independenta ar fi un lucru foarte bun pentru Scotia", a spus Choe Kwan Il, redactor-sef al ziarului Choson Sinbo.

Ce urmari ar avea recunosterea independentei Scotiei - Crimeea cere acelasi lucru

Sustinuta de Phenian, publicatia care are sediul in Tokio furnizeaza stiri pentru circa 200.000 de coreeni care traiesc in Japonia, insa jura supunere Coreei de Nord.

"Cred ca fiecare persoana are dreptul de a fi membru al unei natiuni independente, sa aiba suveranitate, sa traiasca in pace si sa se bucure de egalitate. Si cred ca majoritatea scotienilor simt la fel si vor vota pentru independenta", a mai spus Choe.

De asemenea, So Chung On, director al Biroului de Afaceri Internationale al Asociatiei Generale a rezidentilor coreene din Japonia, a spus ca nu are cunostinta daca viitorul vot privind independenta a fost mediatizat in Coreea de Nord, insa a adaugat ca aproape sigur acest lucru se va intampla, daca rezultatul referendumului scotian va fi pentru separarea de Marea Britanie.

"Rezultatul va fi foarte important si, daca scotienii voteaza sa devina independenti, atunci Coreea de Nord va fi pregatita sa raspunda acestui lucru", a precizat So Chung On.

"Cred ca independenta va fi buna, incurajand schimburile personale, si va asigura ambelor tari sanse de afaceri. Coreea de Nord este bogata in resurse si ne place gustul whisky-ului scotian, asa incat poate fi in beneficiul fiecaruia", a adaugat acesta.

Referendumul din Scotia ar putea intrerupe istoria comuna de 300 de ani a provinciei cu Marea Britanie si va avea loc pe 18 septembrie. Sondajele de opinie arata o egalitate intre cele doua tabere, cu un usor avantaj de partea celor care isi doresc secesiunea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Coreea de Nord independenta Scotia, #Corea de Nord whisky Scotia, #referendum independenta Scotia, #vot independenta Scotia , #Coreea de Nord