Dezvaluiri despre trecutul secret al lui Kim Jong-un, presedintele Coreei de Nord

Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 22:48
18191 citiri
Dezvaluiri despre trecutul secret al lui Kim Jong-un, presedintele Coreei de Nord
Foto: The Week

Mass-media internationala a inceput sa faca dezvaluiri despre trecutul lui Kim Jong-un, presedintele Coreei de Nord. Ele cuprind lucruri mai putin cunoscute despre studiile sale din Elvetia, dar si despre primele sale masuri extrem de dure, de la conducerea regimului comunist de la Phenian.

Kim este cel de-al treilea si cel mai mic fiu al dictatorului nord-coreean, Kim Jong II, care a murit in anul 2011, potrivit, The Week.

Datorita secretului regimului nord-coreean, nimeni in afara unei elite de la Phenian nu stie data precisa a nasterii lui Kim. Expertii considera ca el ar avea varsta de 29 sau 30 de ani.

Nu se cunoaste identitatea adevarata a mamei sale. Unele rapoarte arata ca ea ar fi fost Ko Yong Hui, o fosta dansatoare si amanta a lui Kim Jong II, care a fost Prima Doamna a tarii, pana la moartea ei din 2004.

Este cunoscut faptul ca Kim a fost trimis sa studieze in Elvetia la Scoala internationala din Berna, unde studiile au costat 25.000 de dolari pe an. Daca biografia sa oficiala pretinde ca el a fost un student eminent, care stapanea "engleza, franceza, germana si italiana, la fel de bine ca japoneza, chineza si rusa", documentele sale scolare contrazic aceste lucruri.

Kim a picat la stiinte si a trecut destul de greu la engleza, germana si matematica. La varsta de 15 ani, el a fost transferat de la institutia de elita la o scoala de stat, un liceu elvetian.

Un fost elev isi aminteste ca Kim era "un tip de treaba", care era "mult mai interesat de fotbal si de baschet decat de lectii". El ii idolatriza pe baschetbalistii americani, cum ar starul lui Chicago Bulls, Michael Jordan.

Fostul coleg al sau, Marco Imhof a spus ca acest coreean era un jucator abil pentru inaltimea sa. Kim a revenit la Phenian in anul 2000.

Fratele sau mai mare, Kim Jong Nam a fost initial desemnat sa mosteneasca dictatura. Dar el l-a facut de ras pe tatal sau, cand a fost prins in Japonia cu un pasaport fals. Fiul cel mjlociu, Kim Jong Chul a fost vazut ca "o fetita" de catre tatal sau.

A ramas o singura alegere, fiul mai mic, Kim Jong un. Acesta a debutat ca mostenitor in 2010. Strategii regimului l-au pregatit pe Kim Jong un sa devina un presedinte de temut.

Kim urmareste anularea sanctiunilor ONU

Insa, actiunile sale recente dovedesc ca el nu este experimentat. Anul trecut, Kim a facut o epurare brutala a inaltilor oficiali militari. Zeci de ofiteri au fost executati prin impuscare.

Utilizarea amenintarilor externe fabricate reprezinta una dintre cele mai vechi trucuri ale tiranilor. "Prin crearea impresiei ca un atac american este iminent, regimul induce un sentiment de unitate nationala si incurajeaza nord-coreenii sa se stranga in jurul noului lor lider", a spus Jean Lee, seful biroului agentiei Associated Press din Phenian.

In cazul in care Kim isi poate convinge cetatenii si armata ca tara se confrunta cu o amenintare majora, atunci generalii nu ar indrazni sa conteste autoritatea dictatorului.

Kim are ca scop anularea sanctiunilor date de ONU, puse in aplicare la inceputul acestui an. Acestea interzic exportul catre Coreea de Nord a articolelor de lux, cum ar fi bijuteriile, iahturile si masinile sport.

Kim are nevoie de aceste produse pentru a cumpara loialitatea oficialilor de rang inalt.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#dezvaluiri trecutul Kim Jong, #trecutul presedintele Coreei Nord, #trecut dictator Coreea Nord , #Coreea de Nord