Dezvaluiri dintr-un lagar nord-coreean: Prizonierii erau incendiati, decapitati, impuscati

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 22:01
18777 citiri
Dezvaluiri dintr-un lagar nord-coreean: Prizonierii erau incendiati, decapitati, impuscati
Foto: Pixabay

Un fost paznic dintr-un lagar nord-coreean a dezvaluit cum este viata intr-un astfel de loc si ororile la care a asistat si ale caror victime erau disidentii politici, care sunt incendiati, decapitati sau impuscati si se aplicau pedepse colective in masa, ca urmare a tentativelor de evadare.

Lim Hye Jin a fost la randul ei inchisa pentru o scurta perioada, dupa care a fugit din tara in urma cu 15 ani, iar acum traieste in capitala sud-coreeana Seul, se arata intr-un interviu pe care l-a acordat publicatiei britanice Daily Mail.

Lim povesteste cum o femeie a fost dezbracata, apoi incendiata, dupa ce a enervat un paznic in timpul unui interogatoriu. "Ei nu ii vad pe detinuti ca pe niste fiinte umane, ci doar ca pe niste animale", sustine Lim.

De asemenea, fostul paznic relateaza cum doi paznici, frati, au reusit sa evadeze din uriasa tabara de concentrare din zona montana a Coreei de Nord. Sapte membri ai familiei au fost ucisi pe loc, in semn de razbunare. Multi alti prizonieri au fost batuti cu salbaticie, ca pedeapsa colectiva pentru evadare.

Cei doi frati au fost adusi inapoi, torturati, dupa ce au fost prinsi in China si returnati regimului represiv.

"Cei doi frati au fost decapitati in fata tuturor. I-au chemat pe toti sa priveasca - un avertisment sa nu fuga. Ceilalti prizonieri au fost apoi obligati sa arunce cu pietre in ei", a spus Lim.

Aceasta, pe atunci in varsta de 20 de ani, a fost atat de traumatizata incat nu a putut manca zile intregi. A fost insa doar unul dintre multele incidente teribile pe care le-a vazut in cei sapte ani ca paznic, inclusiv alte omoruri, torturi si violuri ale prizonierilor politici declarati inamici ai statului.

Oricine era prins ca nu este in dormitor in timpul noptii era impuscat. Lim povesteste ca, si dupa moarte, prizonierii erau batjocoriti: "Toate corpurile erau facute gramada. Nu era respect, nu era proces funerar. Dupa o saptamana, corpurile erau ingropate".

Lim a fost prima femeie paznic care a vorbit deschis despre experientele sale.

"Am fost manipulati sa nu ii compatimim pe prizonieri. Ni se spunea ca au comis crime teribile. Acum stiu ca erau oameni normali, asa incat ma simt foarte vinovata. Ma simt tradata de liderii care ne-au mintit. Ni s-a spus sa nu ii privim pe acesti oameni ca pe niste fiinte umane. Acum ma simt traumatizata", a mai spus femeia.

In lagare din toata tara sunt circa 200.000 de prizonieri si alte zeci de mii in asa-numitele tabere de "reeducare", unde tratamentul aplicat este la fel de brutal.

Unele imagini din satelit folosesc drept dovezi ca aceste locuri barbare au devenit tot mai multe de cand Kim Jong Un a preluat puterea, in urma cu sase ani, cu toate ca existenta lor este negata.

Dezvaluirile vin intr-o perioada de tensiune foarte crescuta in Peninsula Coreeana, in regiune fiind trimise tot mai multe trupe, aparate si ambarcatiuni ale marilor puteri ale lumii - SUA, Japonia, Franta, Marea Britanie.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#dezvaluiri lagar Coreea de Nord, #paznic lagar Coreea de Nord, #prizonieri ucisi lagar Coreea de Nord , #Coreea de Nord