Dupa ce a amenintat ca ataca SUA, Coreea de Nord a ramas fara Internet

Autor: Ana Ilie
Marti, 23 Decembrie 2014, ora 09:00
12917 citiri
Dupa ce a amenintat ca ataca SUA, Coreea de Nord a ramas fara Internet
Foto: Slate

Coreea de Nord a ramas fara Internet, luni, la cateva zile dupa ce presedintele american Barack Obama a avertizat ca SUA vor lansa un "raspuns proportional" la atacul cibernetic impotriva companiei de film Sony.

Accesul la Internet in tara a devenit mai intai instabil, vineri, si situatia s-a inrautatit la sfarsitul saptamanii trecute. Luni, Internetul pentru Coreea de Nord era complet cazut. In cele din urma, peste mai multe ore, conexiunea si-a revenit, cu toate ca traficul nu se reluase, scrie TIME.

Expertii in securitate sustin ca pana de Internet a fost cauzata de atac de tip DdoS, in care hackerii "inunda" o retea cu trafic pana cand aceasta cedeaza. Altii spun insa ca atacul nu este sofisticat din punct de vedere tehnologic, asa ca este improbabil sa fie comis de un stat - mai degraba de un individ.

Coreea de Nord ameninta Casa Alba, Pentagonul si intreaga America

Anterior atacului cibernetic asupra Internetului nord-coreean, Coreea de Nord a amenintat ca ataca Pentagonul, Casa Alba si intreaga America.

Premiera filmului despre asasinarea lui Kim Jong Un, anulata in urma amenintarilor cu moartea

Nord-coreenii s-au declarat nemultumiti ca Obama "raspandeste fara retinere" zvonurile potrivit carora Phenianul s-ar afla in spatele atacului asupra Sony Pictures.

Scena executiei lui Kim Jong-un din filmul " The Interview", publicata pe Internet (Video)

Comunicatul Phenianului intervine in conditiile in care Obama ia in considerare plasarea tarii, din nou, pe lista terorista.

Hollywood-ul, speriat de filmul cu executia lui Kim Jong Un - Clooney, miscare neasteptata

Coreea de Nord, acuzata oficial de FBI pentru atacul asupra Sony

FBI a acuzat oficial Coreea de Nord pentru atacul cibernetic asupra companiei Sony, ceea ce a determinat anularea premierei filmului "The Interview", despre liderul de la Phenian, Kim Jong Un.

Oficialii americani au mai transmis ca hackerii au folosit servere din tari din Asia, Europa si America Latina si chiar si din Statele Unite, pentru a intreprinde atacul.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Coreea Nord Internet picat, #Coreea Nord SUA atac Sony , #Coreea de Nord