Coreea de Nord spune ca atacarea SUA e inevitabila.UPDATE - Trump a reactionat

Duminica, 24 Septembrie 2017, ora 07:27
23249 citiri
Coreea de Nord spune ca atacarea SUA e inevitabila.UPDATE - Trump a reactionat

Coreea de Nord a afirmat ca atacarea cu rachete a teritoriului Statelor Unite este inevitabila, dupa ce presedintele Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-un "omul-racheta" ("Rocket-Man") si in contextul in care sambata bombardiere americane au survolat apele din largul coastei de est nord-coreene, relateaza Reuters.

Presedintele SUA a reactionat imediat pe Twitter: "Tocmai am auzit ca ministrul de externe nord coreean a vorbit la ONU. Daca repeta gandurile 'Micului Om Racheta', nu vor mai fi prin preajma mult timp!".

Cele doua declaratii accentueaza dialogul aprins dintre cele doua tari cu privire la arsenalul nuclear si la programul de rachete balistice ale Coreei de Nord.

In aceasta saptamana, presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au insultat reciproc, Trump facandu-l pe nord-coreean "nebun", vineri, la o zi dupa ce Kim l-a numit pe el "senil american nebun".

Sambata, jignirile au continuat, Ri numindu-l pe Trump "persoana cu probleme psihice, plina de megalomanie si automultumire", care incearca sa transforme ONU intr-un "cuib de gangsteri". Ri a mentionat ca Trump se afla intr-o "misiune sinucigasa", dupa ce presedintele american a spus ca liderul nord-coreean este intr-o astfel de misiune.

"Presedintele malefic", l-a mai numit Ri pe Trump. avertizand ca tara sa este pregatita sa se apere daca Statele Unite dau semne ca ar desfasura "o operatiune de decapitare a conducerii tarii sau un atac militar" asupra Coreei de Nord.

"Acum suntem in sfarsit la doar cativa pasi de ultima faza a finalizarii fortei nucleare a statului", a spus Ri la reuniunea anuala a liderilor mondiali.

El a precizat ca sanctiunile nu ar avea niciun efect asupra hotararii nord-coreenilor de a-si dezvolta armele nucleare, scopul suprem fiind "echilibrarea puterii cu SUA".

Joi, Donald Trump a semnat un nou ordin prin care inaspreste sanctiunile vizand Coreea de Nord, pentru programul nuclear. Trump a afirmat ca masurile sunt create pentru "a taia sursele de venit care finanteaza eforturile Coreei de Nord de a dezvolta cele mai letale arme cunoscute omenirii". Sanctiunile vizeaza industriile textila, a pescuitului, IT si manufacturiera.

In aceasta luna, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, la initiativa Statelor Unite, o noua serie de sanctiuni impuse Coreei de Nord, care interzic exporturile de textile si reduc aprovizionarile acestei tari izolate cu petrol si gaze naturale. Aceasta este a opta serie de masuri - sustinuta de China si Rusia, cele mai apropiate sustinatoare ale Coreei de Nord - si vizeaza sa pedepseasca regimul din cauza unui testului nuclear efectuat la 3 septembrie.

Prin sanctiunile sale, de fiecare data mai dure, ONU vrea sa determine Phenianul sa-si negocieze programele de inarmare nucleara si conventionala, considerate o amenintare la adresa stabilitatii lumii.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#coreea nord sua atac rachete, #SUA survol bombardiere Coreea Nord , #Coreea de Nord