Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Japonia, catre Coreea de Nord: Tineti-va rachetele departe sau le doboram

Marti, 20 Martie 2012, ora 17:55
4617 citiri
Japonia, catre Coreea de Nord: Tineti-va rachetele departe sau le doboram
Foto: ottawacitizen.com

Ministrul de Aparare al Japoniei a declarat ca Tokio ar putea incerca sa doboare o racheta nord-coreeana, daca aceasta s-ar indrepta spre teritoriile sau apele nipone.

Declaratia ministrului a fost facuta marti, dupa ce au existat informatii ca Nordul intentioneaza sa lanseze o racheta cu raza lunga de actiune, luna viitoare, pentru a duce un satelit pe orbita, potrivit Fox News, care preia Associated Press.

Cu toate acestea, Statele Unite ale Americii si alte tari considera ca acesta este un mic test sub acoperire cu rachete, care ar urma sa incalce o interdictie a ONU.

"Iau in considerare ordonarea unei interceptari a acesteia", a precizat ministrul nipon al Apararii, Naoki Tanaka, referindu-se la o posibila racheta nord-coreeana indreptata spre Japonia. Diplomatul a subliniat, insa, ca un asemenea ordin ar urma sa fie aprobat de catre prim-ministru.

Potrivit presei locale, Japonia analizeaza posilitatatea mobilizarii unor nave de razboi, dar si a unor rachete aer-sol, in eventualitatea lansarii unei rachete din Coreea de Nord spre teritoriul sau.

Guvernul japonez a anuntat, luni seara, ca Phenianul a informat Organizatia Maritima Internationala cu privire la traiectoria planuita a rechetei. In plus, s-a aratat ca proiectilul ar putea trece peste anumite parti ale insulelor japoneze Okinawa, in sudul extrem al Japoniei.

In plus, anuntul Coreei de Nord referitor la lansarea unui satelit, in luna martie, a provocat indoieli ca intelegerea nucleara coreeano-americana, din luna februarie, ar merge inainte.

Ingijorarile niponilor referitoare la rachete au fost facute publice pe masura ce un oficial de la Phenian a declarat ca Nordul a invitat Statele Unite ale Americii sa trimita inspectori pentru a ajuta la implementarea respectivei intelegeri.

Totodata, Nordul a fost de acord sa-si intrerupa programul de imbogatire cu uraniu, impreuna cu testele rachetelor cu raza lunga de actiune si a testelor nucleare, in schimbul unui ajutor de 240.000 de tone de mancare din partea SUA.

Coreea de Nord a promis si reprimirea inspectorilor nucleari expulzati in urma cu trei ani.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Japonia avertizari Coreea de Nord, #rachete Coreea de Nord, #Japonia amenintari Coreea de Nord, #Coreea de Nord atac Japonia , #Coreea de Nord