O delegatie condusa de Jimmy Carter pleaca in Coreea de Nord

Vineri, 25 Martie 2011, ora 10:29
1544 citiri
O delegatie condusa de Jimmy Carter pleaca in Coreea de Nord
Foto: AP

Fostul presedinte american Jimmy Carter va efectua o vizita in Coreea de Nord, cel mai probabil in luna aprilie, informeaza Departamentul de Stat.

Nu au fost oferite detalii suplimentare cu privire la agenda de lucru a vizitei, dar cel mai probabil Jimmy Carter va fi insotit si de fostul secretar general ONU Kofi Annan, fostul presedinte al Irlandei Mary Robinson si fostul premier norvegian Gro Harlem Brundtland, informeaza Politico.

Oficialii de la Seul pregatesc cu deosebita atentie primirea acestei delegatii internationale, a anuntat joi purtatorul de cuvant al Ministerului nord-coreean de Externe, Cho Byung-Jae.

Nu este prima vizita a lui Jimmy Carter in Coreea de Nord. In 1994 acesta a raspuns solicitarii presedintelui in functie, Bill Clinton, si a discutat direct cu oficialii nord-coreeni despre programul nuclear al acestei tari, cu scopul de a detensiona situatia existenta.

De asemenea, el a efectuat o noua vizita in aceasta tara in vara trecuta, in incercarea de a negocia eliberarea unei profesoare americane, care intrase in Coreea de Nord in 2009 cu o misiune umanitara si religioasa si fusese retinuta de autoritati.

Coreea de Nord se afla intr-o situatie extrem de dificila, Natiunile Unite apreciind ca peste 6 milioane de cetateni ai acestei tari, aproape un sfert din populatie, au nevoie urgenta de ajutor umanitar, sub forma de alimente, informeaza AP.

Conform rapoartelor oficiale ONU, tara s-a confruntat cu o serie de calamitati naturale cum ar fi inundatiile si seceta cumplita din vara trecuta, care au facut-o sa se confrunte cu o criza alimentara profunda.

Din datele oficiale reiese ca cei mai afectati sunt copiii, femeile si batranii, iar necesarul imediat este de 430.000 de tone de ajutoare.

SUA iau in considerare reluarea trimiterii de ajutoare in Coreea de Nord, in ciuda faptului ca regimul autoritar din aceasta tara continua sa pompeze bani in programul nuclear, in conditiile in care nu poate asigura hrana zilnica a populatiei.

Vizită oficială nord-coreeană în Iran. Cele două țări sunt suspectate că au cooperat în ceea ce priveşte programele de rachete balistice
Vizită oficială nord-coreeană în Iran. Cele două țări sunt suspectate că au cooperat în ceea ce priveşte programele de rachete balistice
O delegaţie nord-coreeană condusă de ministrul pentru comerţ internaţional vizitează Iranul, a anunţat miercuri presa oficială de la Phenian, într-un rar anunţ public al unui schimb de...
Declarații belicoase făcute de sora dictatorului din Coreea de Nord. "Vom continua să construim o putere militară copleşitoare"
Declarații belicoase făcute de sora dictatorului din Coreea de Nord. "Vom continua să construim o putere militară copleşitoare"
Puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a declarat că ţara va continua să construiască o putere militară copleşitoare, cea mai puternică, pentru a-şi proteja...
#Coreea de Nord, #Jimmy Carter Coreea Nord , #Coreea de Nord
Comentarii
Poza khachaturian
khachaturian
rank 1
tovarAasa centurista,cevaci bre?dai cu stingu in...dreapt
T
thunderlight
rank 1
"Oficialii de la Seul pregatesc cu deosebita atentie primirea acestei delegatii internationale..."