Obama: Am putea, evident, sa distrugem Coreea de Nord

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 17:43
11338 citiri
Obama: Am putea, evident, sa distrugem Coreea de Nord
Foto: Facebook/ Barack Obama

Presedintele american Barack Obama a comentat faptul ca oficialii nord-coreeni sustin ca a fost testata cu succes inca o racheta balistica, subliniind ca SUA ar putea distruge aceasta tara, insa nu o face.

Intr-o emisiune la CBS News, Obama a descris regimul nord-coreean drept "o mare provocare".

Coreea de Nord ameninta Coreea de Sud: Totul va fi transformat in cenusa (Video)

In timp ce liderii lumii discuta despre securitatea nucleara, Coreea de Nord a lansat o racheta in mare

"Prioritatea noastra este sa protejam cetatenii americani si aliatii nostri, Republica Coreea de Sud si Japonia, care sunt vulnerabili fata de actiunile provocatoare in care se angajeaza Coreea de Nord", a spus Obama.

Acesta a precizat ca Phenianul este "suficient de eratic", iar liderul tarii, Kim Jong Un, este "destul de iresponsabil incat nu vrem ca ei sa se apropie".

Kim Jong-un, pe punctul de a declara razboi Americii si Coreei de Sud?

"Insa nu este ceva ce are o solutie usoara. Am putea, evident, sa distrugem Coreea de Nord cu arsenalele noastre. Insa, pe langa costul umanitar al acestui lucru, ei sunt exact langa aliatul nostru vital, Coreea de Sud", a mai declarat liderul de la Casa Alba.

Coreea de Nord ameninta Coreea de Sud si SUA cu un atac nuclear preventiv

Coreea de Nord ameninta armata SUA si promite eliberarea Seulului

De asemenea, Obama a explicat cum SUA s-au pregatit sa indeparteze amenintarile din partea Coreei de Nord.

"Unul dintre lucrurile pe care le-am facut a fost sa alocam mult mai mult timp pozitionarii sistemelor noastre de aparare antiracheta, astfel incat (...) sa instauram un scut care poate cel putin sa blocheze amenintarile de nivel relativ scazut pe care ei le reprezinta acum", a mentionat presedintele SUA.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Barack Obama distrugere Coreea de Nord, #Obama Coreea de Nord, #Obama declaratii Coreea de Nord , #Coreea de Nord